Бранислав Шкобо напустио ДП

Досадашњи посланик у НСРС, функционер Демократске партије и неажурни блогер Фронтала, Бранислав Шкобо, поднио је оставку на све функције, због неслагања са политиком странке. На конференцији за новинаре у Бањој Луци, Шкобо је рекао да подноси оставку на мјесто члана Главног одбора странке и потредсједника Главног одбора Бања Лука, члана Извршног одбора ДП задуженог за […]

четвртак, октобар 28, 2010 / 13:56

Досадашњи посланик у НСРС, функционер Демократске партије и неажурни блогер Фронтала, Бранислав Шкобо, поднио је оставку на све функције, због неслагања са политиком странке.

На конференцији за новинаре у Бањој Луци, Шкобо је рекао да подноси оставку на мјесто члана Главног одбора странке и потредсједника Главног одбора Бања Лука, члана Извршног одбора ДП задуженог за Изборну јединицу два, као и да је у складу са Статутом странке поднио захтјев за брисање из евиденције чланства.

Шкобо је објаснио да је више пута имао супротстављене ставове са предсједником партије, а нарочито током формирања изборних листа и током саме  кампање. Он каже да је договор, прије оснивања био да ће се водити рачуна о људима који улазе у партију, тачније о њиховој прошлости, али да то није чињено.

Други разлог је, како Шкобо  тврди,  да није испоштован ни договор да ће се на партијским функцијама на изборним листама налазити људи који су најзаслужнији и који су највише урадили за ДП, али да се у “органе партије улазило по пријатељским линијма, зависно колико сте добри са Чавићем“, који је као чланове странке другог реда, третирао оне који нису Бањолучани.

Шкобо је демантовао тврдње о материјалној помоћи међународних организација Демократској партији, тачније рекао је да му није познато да се такво нешто дешавало, али је потврдио да се Драган Чавић често сам састајао са страним амбасадорима и представницима међународне заједнице.

Чавић: Разлоге не знам, хвала Шкоби

Поводом одлуке Бранислава Шкобе да иступи из чланства странке, предсједник Демократске партије Драган Чавић, у првом реаговању је изразио жаљење због овакве његове одлуке.

Не желећи да коментарише разлоге које је за овакву одлуку навео Шкобо, сматрајући да су они резултат његовог личног виђења, а не стварног стања у партији предсједник ДП Драган Чавић у своје лично име је изразио захвалност Шкоби на досадашњој помоћи и оствареном доприносу у развоју и организацији Демократске партије у протеклом периоду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *