Бранешци: 5.000 људи уживало у културно-забавном и спортском програму

Финалном утакмицом 13. ноћног турнира "Бранешци 2011" између екипа МЗ "Присоје" и "Кава бар код Јелића" у недјељу је завршена шестодневна манифестација "Културно-забавни и спортски дани у Бранешцима 2011" која се у овом челиначком селу трајала од 16. до 24. јула ове године. Током шест дана манифестације Бранешце је посјетило више од 5.000 људи који […]

уторак, 26 јула, 2011 / 10:53

Финалном утакмицом 13. ноћног турнира "Бранешци 2011" између екипа МЗ "Присоје" и "Кава бар код Јелића" у недјељу је завршена шестодневна манифестација "Културно-забавни и спортски дани у Бранешцима 2011" која се у овом челиначком селу трајала од 16. до 24. јула ове године.

Током шест дана манифестације Бранешце је посјетило више од 5.000 људи који су уживали у разноврсном садржају.

– Одзив на отварању манифестације је показао да је уложен велики труд и напор како би се организовала ова манифестација. Ова манифестација прераста у традицију и Бранешци су уцртани на мапу културно-забавних центара у широј околини- рекао је Жељко Дерајић, предсједник организационог одбора манифестације.

Богољуб Шикањић, предсједник Савјета МЗ Бранешци изразио је задовољство што је село посјетио велики број људи и што манифестације из године у годину стиче већи рејтинг.

– Велики број учесника показао је да смо озбиљни организатори и овај тренд ће се наставити и наредних година- рекао је Шикањић.

У богатом културно умјетничком програму којим је манифестација почела наступило је преко 150 учесника из четири КУД-а и остали учесници. У оквиру “Челиначког културног љета“, наступили су: КУД „Милош Мишо Дујић“ Челинац, КУД „Mладост“ Брезичани, СПКД „Просвјета“ Čivčije те СПС „Просвјета“ Челинац, те женска пјевачка група „Јошављанке“ и етно група „Траг“.

Наступили су и гости КУД „Мирково коло“ Врбашка. Након завршетка програма приређен је ватромет, као и вечера за учеснике и званице, а након тога наступио је „Елдорадо бенд“.

У недјељу је у Бранешцима одржана „1. Омладинска олимпијада у Бранешцима“ када су одржана такмичења из древних вјештина навлачење конопца, бацање камена с рамена и турнир у одбојци на пијеску.

Побједу су одније Радомир Дујаковић у дисциплини Бацање камена с рамена бацивши камен девет метара и 46 центимената.

Побједу у навлачењу конопца однијела је екипа „Турјаница“, док су побједници у одбојци на пијеску „Браћа Дујаковић“. Друго мејсто на првом турниру у одбојци на пијеску однијели су Милана Стојановић и Радомир Дујаковић.

У недјељу 17. јула је такође од 16 часова уприличен „Дефиле бајкера“, на којем је присуствовало десетак бајкера из РС.

Од 20 часова сви љубитељи реалног аикидо-а у недјељу су уживали у представљању ове дисциплине, а до 22 часа услиједи је велика журка на отвореном којој је присустовало неколико стотина младих.

Манифеастација је настављена у четвртак код Цркве Светог Прокопија у Бранешцима када је у 10 часова почела литургија. Литија око цркве је у 11 часова , а након тога одржан је народни збор. Од 20 часова први пут у Бранешцима пред више до 1.000 људи одржавно је „Вече српске духовне и традиционалне музике, а у програму ће наступили: етно група „Кораци“, женска пјевачка група „Божур“, мушка пјевачка изворна група „Јошављани“ и два КУД-а СПКД „Чивчије“ и КУД „Младост“ Бразичани“ као и солиста Јована Савић.

Овогодишња манифестација је добила подршу шест медијских кућа у РС.
Медијски покровитељи су Телевизија К3 Прњавор, Радио Љубић Прњавор, дневне новине „Фокус“ Бањалука, интернет портал „Фронтал.РС“, „Челиначке новине“ и „интернет радио Челинац“.

Многобројни пријатељи су помогли организацију манифестације а међу њима „ЈУ Центар за културу, физичку културу, информисање и образовање Челинац“, општина Челинац, „Најпопуст“, „Примапром“, „штампарија Академац БЛ“, пиротехника „Дио комерц“ и Омладински центар Челинац“, захваљујемо се свим пријатељима, али и донаторима како фирмама тако и физичким лицима.