Брамерц: Шешељев случај је грозан

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да судски процеш против Војислава Шешеља, који траје девет година, није примјер како треба да функционише међународно право. Брамерц је дописнику Танјуга у Њујорку синоћ рекао да је очигледно да процес против Шешеља „није успјешна прича”, јер траје тако дуго и да „нема проблем да призна да […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 09:47

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да судски процеш против Војислава Шешеља, који траје девет година, није примјер како треба да функционише међународно право.

Брамерц је дописнику Танјуга у Њујорку синоћ рекао да је очигледно да процес против Шешеља „није успјешна прича”, јер траје тако дуго и да „нема проблем да призна да то није примјер како међународно право треба да функционише”.

„Више је разлога за то. Било је пуно одлагања, он је штрајковао глађу, сам је себе заступао пред судом”, казао је главни хашки тужилац, оцијенивши да Шешељ није олакшавао суду да се убрза суђење.

Брамерц је додао ће суђење ипак ускоро, у марту ући у посљедњу фазу, након чега ће бити изречена пресуда.

Претохдно је амбасадор Русије УН Виталиј Чуркин затражио од Хашког трибунала и тужиоца Брамерца да саопште зашто суђење Шешељу траје скоро девет година, а првостепена пресуда још није донијета.

„Шешељев случај је грозан и он је у притвору девет година без пресуде и ми смо забринути због тога”, рекао је Чуркин на сједници СБ УН.0 КОМЕНТАРА

  1. И тако Воја стиже на изборе, Тадић пакује кофере а овај наш разбојник ће опет да се извуче на причу да је овдје подржавао оног несрећног Благојевића из СРС

  2. Србослав, 08.12.2011. 19:52:36
    rasturili su oni njega nazalost razmisli ti kako bi izgledalo da ti neko bez ikakva razloga precrta 9 godina zivota.sta ces zapadna demokratija i nasi podrepasi nadam se da ce Voja biti u prilici da im vrati.

  3. Није му лако, али он има више у дупету него они у глави. Погледај само ову ретардирану фацу овог Брамерца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *