Брамерц: А ко је крио Младића?

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да на слободи има још одговорних за злочине у Сребреници, као и да се мора открити и ко је 16 година крио генерала Ратка Младића. "Затражили смо од српских власти да истраже ко је био укључен у скривање и подржавање особа које су биле оптужене пред судом, […]

понедељак, 1 августа, 2011 / 09:26

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да на слободи има још одговорних за злочине у Сребреници, као и да се мора открити и ко је 16 година крио генерала Ратка Младића.

"Затражили смо од српских власти да истраже ко је био укључен у скривање и подржавање особа које су биле оптужене пред судом, као што су Младић, Караџић и Хаџић док су били бјегунци. Вјерујемо да преостаје да се одговори на озбиљна питања о томе како је било могуће да се Младић крије 16 година", рекао је Брамерц за "Блиц".

Он је навео да Трибунал нема информације о томе гдје се Младић крио од 2006. године до дана када је ухапшен.

Брамерц је поздравио најаву Србије да ће истражити и правно гонити оне који су помагали Младићу док је био у бјекству и изразио очекивање да ће власти дати приоритет том питању.

Бивши командант Главног штаба Војске Републике Српске, генерал Ратко Младић ухапшен је 26. маја у Србији.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор