Брак из нужде

У односу СДА и СДП БиХ тренутно влада апсолутно неповјерење када је ријеч о формирању власти, јер лидер СДП Златко Лагумџија покушава све да диктира, пише "Еуро Блиц". "То је брак из нужде са креаторима са Далеког истока. Колико ће /лидер СДА Сулејман/ Тихић издржати видјеће се, али му грчевито треба власт, јер има људе […]

среда, фебруар 16, 2011 / 16:06

У односу СДА и СДП БиХ тренутно влада апсолутно неповјерење када је ријеч о формирању власти, јер лидер СДП Златко Лагумџија покушава све да диктира, пише "Еуро Блиц".

"То је брак из нужде са креаторима са Далеког истока. Колико ће /лидер СДА Сулејман/ Тихић издржати видјеће се, али му грчевито треба власт, јер има људе које треба смјестити на функције", наводи извор листа близак једној од странака које учествују у формирању власти на нивоу БиХ.

Исти извор истиче да би у случају Тихићевог разилажења са СДП-ом БиХ, у коалицију са Лагумџијином странком могао ићи лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић.

Лист наводи да је страх од Радончића један од разлога зашто је Тихић у савезу са Лагумџијом.

Математички је могуће да Тихић, без СДП-а БиХ, а са два ХДЗ-а и странкама из Репблике Српске формира власт.

Замјеник америчког државног секретара Џејмс Стајнберг требало би да у наредне двије седмице у БиХ разговара са лидерима политичких партија о проблему формирања власти.Оставите одговор