Бошњачка странка испипава како, зашто и пошто у коалицију против Мила

Бошњачка странка и Демократска Црна Гора имају добру сарадњу, коју ће обије партије унаприједити кроз јачање односа и наставак трасирања европског и евроатлантског пута Црне Горе, саопштено је након данашњег састанка те двије партије у Подгорици.

понедељак, 7 септембра, 2020 / 20:07

Руководства Бошњачке странке и Демократске Црне Горе разговарали су данас у Подгорици о актуелним политичким дешавањима.
На састанку је истакнуто да је заједнички приоритет обије партије стабилност друштва, убрзање реформи и наставак спољнополитичког пута Црне Горе.

Демократе су истакле да се морају уважити резултати избора, који јасно указују да се треба формирати већинска Влада три побједничке листе, која има пун легитимитет тих избора, уз жељу и потребу да ту Владу чине и мањинске партије без којих нема потпуног помирења.
Предсједник Бошњачке странке Рафет Хусовић казао је да се БС залаже за мањинску владу, коју би предводиле Демократе, уз учешће коалиције "Црно на бијело” и мањинских партија.

Учесници састанка сагласни су да ће се сарадња ова два политичка субјекта наставити и у будућем периоду, без обзира на будуће позиционирање Бошњачке странке. Прозападни и проеврпски пут Црне Горе и јачање владавине права остају приоритет и у наредном периоду.

Састанку су у име Бошњачке странке присуствовали предсједник Рафет Хусовић, потпредсједници Осман Нурковић и Кемал Пуришић и политички директор Суљо Мустафић. Делегацију Демократа чинили су предсједник Алекса Бечић, генерални секретар Борис Богдановић и потпредсједница Зденка Поповић.