Босић: Вријеме је да се не узбуђујемо због хапшења за ратне злочине

Замјеник председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић сматра да је "сазрело вријеме да се нађе неки начин да се не изазивају политичке тензије сваки пут када се неко ухапси за ратне злочине". Босић је изразио наду да ће се наћи неки споразум како да се промијени начин на који се врше хапшења и […]

четвртак, 10 децембра, 2015 / 17:18

Замјеник председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић сматра да је "сазрело вријеме да се нађе неки начин да се не изазивају политичке тензије сваки пут када се неко ухапси за ратне злочине".

Босић је изразио наду да ће се наћи неки споразум како да се промијени начин на који се врше хапшења и истраге те да се више не дешавају ситуације да Република Српска аплаудира када се хапси у Федерацији БиХ и обрнуто.

"Ако буде трајао овакав начин рјешавања питања ратних злочина изазиваће политичке тензије и нестабилности наредних 20 или 30 година", рекао је Босић, који је предсједник СДС-а.

Он је додао да није сагледао све аспекте у вези са јутрошњим поступањем Сипе у Новом Граду и додао да чека шта ће одлучити Народна скупштина Републике Српске.

"У току је сједница Народне скупштине Републике Српске на којој се разматра одлука Владе Републике Српске да не сарађује са Судом, Тужилаштвом и Сипом. Знам да је до сада било случајева упада припадниа Сипе у различите институције али овај пут је Влада Српске реаговала на другачији начин", рекао је Босић новинарима.

Говорећи о посебној сједници Представничког дома Палрментарне скупштине БиХ на којој ће бити разматрана Информација о терористичком нападу у Рајловцу, Босић је рекао да је Савјет министара БиХ тражио да се на ту информацију стави степен тајности.

"Прочитао сам информацију и не могу да коментаришем јер постоје имена бројеви, региони и људи који би када би се изнијели у јавност постали политичка тема даљих надмудривања. Сматрам да око тога не би требало улазити у политичке расправе него заузети јединствен став", додао је Босић.