Босић: У Сарајеву СДС и СНСД нису због љубави већ због интереса Српске

СДС остаје досљедан Споразуму о заједничком дјеловању са СНСД-ом на нивоу БиХ, јер је то од суштинске важности за позицију Републике Српске у институцијама БиХ, закључено је на данашњој сједници Предсједништва СДС-а у Источном Сарајеву. "Ми никад нисмо правили никакве проблеме у вези са тим. Сматрамо да је Споразум до сада већ ојачао статус Републике […]

уторак, 15 јануара, 2013 / 16:56

СДС остаје досљедан Споразуму о заједничком дјеловању са СНСД-ом на нивоу БиХ, јер је то од суштинске важности за позицију Републике Српске у институцијама БиХ, закључено је на данашњој сједници Предсједништва СДС-а у Источном Сарајеву.

"Ми никад нисмо правили никакве проблеме у вези са тим. Сматрамо да је Споразум до сада већ ојачао статус Републике Српске у заједничким органима", рекао је предсједник СДС-а Младен Босић новинарима.

Лидер СДС-а позвао је СНСД да се изјасни да ли напуштају заједничку платформу о представљању Републике Српске у институцијама БиХ, истичући да би, без сумње, странке из Федерације БиХ дале гласове за растурање заједничког става српских странака у Сарајеву.

"Ако су тачне тврдње званичника СНСД-а Небојше Радмановића и Игора Радојичића изнесене посљедњих дана, платформа ће наставити да живи и даље, упркос различитим мишљењима и несугласицама. Ми нисмо заједно у Сарајеву зато што се волимо и имамо исте политичке програме него зато што је то у интересу Српске", каже Босић.

Према његовим ријечима, Предсједништо СДС-а је на данашњој сједници закључило да нема ништа против успостављања јавног сервиса на хрватском језику, али се противи начину финансирања тог новог канала с обзиром на чињеницу да је ова странка незадовољна и садашњим начином финансирања Јавног сервиса.

"Наш коначан став о том приједлогу закона зависиће од тога како ће проћи наши амандмани о начину финансирања јавних сервиса у БиХ", истакао је Босић.

Говорећи о положају Срба на Космету, Босић је истакао да Предсједништво СДС-а изражава подршку властима Србије у настојањима да се нађе рјешење за њихов статус и да оно буде коначно.

"Противимо се позиву који долази из Републике Српске да се Срби са Косова настане у Српској. Сматрамо да је то контрапродуктивно и није оствариво с обзиром да данас имамо још 300 породица које се налазе у колективним смјештајима у условима недостојним живота људи у 21. вијеку", рекао је Босић.0 КОМЕНТАРА

 1. Сви они који нису били чланови СНСД, ни присталице те странке, као ни у чланству СДС-а, били су убјеђени у патриотско дјеловање СДС-а у органима на нивоу БиХ. Шта је, уопште СДС-у требало да потписује некакав Споразум о својим ставовима. – Била је то највећа грешка СДС-а.

  СДС је тиме изгубио и симпатизере, а вјерујем и дио чланства.

  Шта вам треба да се „кунете“ у недостојну режимску клику која је РС довела на руб пропасти. И дјеловањем и недјеловањем у заједничким органима БиХ.

 2. Smilujte se pa se nekad poseksajte i radi interesa gladnog naroda , radi povećanja plata i penzija radi smanjenje nezaposlenosti i ostalih stvari vrijednih seksa između SDS iSNSD dosta je više narodu palamud priče o interesu Republike Srpske !!!!!!!!!

  Šta je Republika Srpska ako nije narod koji živi u Republici Srpskoj a taj narod trenutno izumire i biološki nestaje jer nema hljeba da jede dok se vi seksate sa ljubavlju ili bez ljubavi mamu vam lopovsku jebem

 3. Milorad Dodik: SDS je šljam koji samo čeka priliku da se vrati na vlast. ( euroblic intervju )
  Milorad Dodik: SDS je stranka planetarno poznata po lopovluku. ( više puta na više mjesta u poslednjih desetak dana ).
  Samo da pomognem Marinu sa ATV, čujem da je sutra domaćin tv duela Dodik – Bosić u 21.

 4. Добра процјена СДС. Нека се СНСД опредјели, а не СДС. Могао је СДС са СДП, али није.

 5. noir

  Saglasan sam sa ovim.
  Međutim, da je SDS imao petlje poslije izbora i ušao u BiH vlast bez crvenih,SNSD bi se do sada raspao a njihov poraz na lokalnim izborima bio bi još teži. U jednoj rečenici, danas bi se bolje živjelo.
  Ali, šta je tu je.
  Malo smo duže čekali, ali bliži se kraj.

 6. Humanitarna predstava za sirotinju da ne čuje krčanje crijeva.
  Evo sada slušam na BN-u u Pakistanu uhapšen premijer zbog korupcije.
  Kada kod nas dodje vrijeme hapšenja, hoće li ijedan političar ostati na slobodi?

 7. bliži se kraj, 15.01.2013. 23:04:19 [6
  SDS kao sto rece Bosic nije s crvenim zbog ljubavi ili ti kakvog interesa, da su htjeli licne interes da gledaju usli bi u vlast sa SDP i ne bih gledali korist gradjana R.S
  Sad SNSD ima poziv za vlast s SDP-om a vidjecemo da li ce po starom obicaju SNSD samo gledati svoj licni interes

 8. srbinbl

  pa o tome se i radi, mislim da je korist građana RS i uopšte interes ovog našeg naroda što prije otjerati crvene, a to bi se desilo da ih je SDS oduvao još u zimu 2010/11, kao što je imao šansu.
  Nije valjda da misliš da bi SDS slabije branio RS pozicije da je bio u BiH vlasti bez Majkićke, Špirića i Kalabića?
  Ali, ponavljam, sve to je sada manje važno, jer bliži se kraj

 9. A o каквом заједничком наступу Срба у Сарајеву причамо када је Додик склопио „ванбрачну заједницу“ с Лагумџијом?

 10. bliži se kraj, 16.01.2013. 00:34:00 [641
  Ma normalno da ne bi slabije branio,SDS je zajedno sa svojim borcima i storio ovo sad sto imamo ali ipak udruzivanje srpskih partija u BiH je pravi potez.
  Svakako sto i sam rece, kraj im je na vidiku! 😀

 11. I dalje smatram da SDS ne treba nikakav Sporazum o zajedničkom djelovanju sa SNSD.Jednostavno to se podrazumijeva da obe stranke brane interese RS u institucijama BiH.Sa SNSD nema potrebe za bilo kakvim sporazumima i koalicijama,jer to šteti SDS.Naš narod kaže:S kim si naki si.Što dalje od SNSD to veća šansa da pobijediš na sledećim izborima.
  Sinoć smo mogli čuti da je novi koalicioni partner SDS,SDP zatražio da se ukine Dan RS.Naš narod kaže:Ko sa đavolom tikve sadi obiju mu se o glavu.Računi kad tad dođu na naplatu.U laži su kratke noge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *