Босић: СДА слободно може да иде у опозицију

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је да се са СДА очито нешто догађа и да та странка, уколико се не слаже са буџетом као најважнијим документом који усваја власт, треба да се повуче са позиције коју заузима и прикључи опозицији.  “Да ли је ријеч о локалним изборима или борби са СДП-ом, као партнером и супарником, […]

среда, мај 2, 2012 / 20:41

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је да се са СДА очито нешто догађа и да та странка, уколико се не слаже са буџетом као најважнијим документом који усваја власт, треба да се повуче са позиције коју заузима и прикључи опозицији.

 “Да ли је ријеч о локалним изборима или борби са СДП-ом, као партнером и супарником, показаће вријеме. Уколико сте члан неке скупштинске већине и на основу тога ваши људи сједе у фотељама званичника не можете се понашати као опозиција", рекао је Босић.

Он је казао да хитно треба ријешити случај "Сејдић – Финци" како би се почели бавити значајнијим реформама од тог питања чије рјешење неће повећати запосленост, стандард нити ће Сејдић и Финци постати чланови Предсједништва БиХ.

"За то постоје сви услови, а процес коче они који желе преко овога отворити процес дубљих промјена Устава“, рекао је Босић за мостарски "Дневни лист".

Он је указао да у Републици Српској постоји политички консензус свих странака да се члан Предсједништва из РС бира директним избором без националне одредбе, а да се из ФБиХ бирају два члана на начин како се договоре политички фактори у Федерацији.

“Ми сматрамо да је то фер рјешење и није на било чију штету. Уколико бошњачке странке из Федерације буду инсистирале да рјешење у РС буде идентично оном у ФБиХ, онда ми захтијевамо да и они бирају директно, у двије изборне јединице“, наглашава Босић.0 КОМЕНТАРА

  1. HAJDE MLADENE RECI NESTO STO NISMO CULI I PROCITALI VEC MILION PUTA !
    MANJE SE BAVITE STA RADI SDA A VISE REALNIM PROBLEMIMA U OVOJ DRZAVI KAO STO SU NEZAPOSLENOST, EKONOMSKA STAGNACIJA, KRIZA I KOLAPS, OPSTE ODSUSTVO KULTURE, PREGLOMAZNA ADMINISTRACIJA, PENZIJE, PLATE, DIVLJANJE CIJENA, POKRETANJE FIRMI, POLITIKA MLADIH …
    NEMOJ DA NAM MAZES OCI SA PRICAMA O SDA I NE ZNAM VISE NI JA KAKVIM GLUPOST…

  2. Уколико сте члан неке скупштинске већине и на основу тога ваши људи сједе у фотељама званичника не можете се понашати као опозиција“,

    sta rece i osta ziv, pa on sjedi u vecini a u rs se pravi opozicija.

  3. Остави се те шупље Босићу, па јбт је л’ вас све сељак навукао на ту велику а шупљу причу, држава, платформа, клинац, палац,…кога од нас боли уво како ви тамо дилујете те проценте, овамо имате тону проблема, од којих сте искусно побјегли у заједничке органе?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *