Босић: Шаровић се вјероватно враћа, али не знамо која мјеста ћемо добити

Именовањем предсједавајућег Савјета министара БиХ дефинитивно је деблокирано формирање власти и то је сада незаустављив процес, изјавио је Младен Босић, предсједник Српске демократске странке (СДС). "Денис Звиздић ће бити на челу Савјета министара, како год оно изгледало. Практично, тиме и отварамо неке озбиљније разговоре како то урадити у што краћем року и који ће људи […]

петак, фебруар 13, 2015 / 12:35

Именовањем предсједавајућег Савјета министара БиХ дефинитивно је деблокирано формирање власти и то је сада незаустављив процес, изјавио је Младен Босић, предсједник Српске демократске странке (СДС).

"Денис Звиздић ће бити на челу Савјета министара, како год оно изгледало. Практично, тиме и отварамо неке озбиљније разговоре како то урадити у што краћем року и који ће људи ући у Савјету министара. Наша је жеља да то буде што краће, али постоје процедуре. Чак и кад се договоримо, оне се морају испоштовати. Био бих задовољан када би ти људи у року од мјесец дана сјели на своје положаје", рекао је Босић за сарајевску штампу.

Упитан колико има истине у томе да ће у Савјет министара БиХ ући Мирко Шаровић и Драган Мектић, те хоће ли СДС мјесто министра спољних послова препустити кадру ПДП-а, Босић је рекао да у овом тренутку у СДС-у не знају која ће министарства добити нити су разговарали о конкретним именима.

"Мирко Шаровић је практично у оптицају још откада је смијењен с функције и на неки начин је добио признања за ту годину напора да ствари помјери с мртве тачке, али морам рећи да нити је странка добила одређена мјеста нити смо разговарали унутар СДС-а како мјеста попунити и то је посао који нас тек чека. Сви су кандидати у оптицају, чуо сам много прича, много амбиција и различитих погледа, али то је процес", рекао је Босић.

Босић је увјерен да ће у понедјељак Огњен Тадић бити именован у Колегијум Дома народа ПС БиХ.

Одговарајући на питање да ли мисли да ће лидер ХДЗ БиХ Драган Човић дићи руке од, како је наведено, свог партнера, предсједника СНСД-а Милорада Додика, Босић је рекао да не мисли да је дигао руке, да, како је рекао, не зна какви су им односи и да га не занима, али да зна да је Драган Човић одлучио да учествује у парламентарној већини и подршци Савјету министара.

"Убијеђен сам да ту неће бити проблема, а то ћемо видјети на сједници Дома народа, када се буде гласало за члана Колегијума. Да је данас одржана сједница, ХДЗ БиХ би гласао за Огњена Тадића", рекао је предсједник СДС-а Младен Босић.0 КОМЕНТАРА

 1. Нормално би било да се СДС опредијели за кандидата када види које ће мјесто добити.

  Јасно је зашто је Шаровић кандидат за било које мјесто и што то није неко други.

  Бакир бира.

  Да бира Босић можда би и други имали шансе.

 2. Исти случај је и у ПДП-у. Није битно које ће министарство добити ПДП, зна се да ће министар бити Црнадак. Ако добију финансије, прогласиће Црнадка финанијским стручњаком, ако добију иностране послове прогласиће га за дипломату пар екселанс.

  То су те промјене.

 3. Zbog tih stavralaca i tvoraca, na slovo na slovo G, sam i prestao da budem clan sds-a . Gadile su mi se do povracanja njihove buve, obrvani i cekicari, kad se sjetim onog Vrkesa kada kaze , mi cemo sa Srbijom imati folklorne veze, pljuvacne zlijezde mi enormno prorade…

  E, ta, stvaralacka , na slovo na slovo G ,odose , gdje im je i mjesto, u deponijastranku,stranku za odlaganje otpada i cega sve ne. Molim sds-ovce da sirom otvore prozore i vrata ne bi li promaja odnijela neprijatne mirise Dasku Vjetra.

  Ali, ne lezi vraze, Dasak Vjetra ih nabaci na budzet, pa opet po nama.

  Ali sds ne amnestiram od krivice sto Gavranovicu dadose na tacni BL, svjesno ili ne, svejedno. Steta za Srpsku je ogromna.Milionska.

Оставите одговор