Босић: Проблеме имовине рјешавамо са СНСД

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је вечерас да СДС остаје опредијељен ка заједничком наступу са СНСД-ом када је у питању рјешавање проблема војне и државне имовине. "Ми смо договорили заједнички наступ са СНСД-ом. Наш став је да заједно треба ријешити питање државне и војне имовине. Раздвајање питања државне и војне имовине коси се […]

четвртак, 30 маја, 2013 / 08:52

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је вечерас да СДС остаје опредијељен ка заједничком наступу са СНСД-ом када је у питању рјешавање проблема војне и државне имовине.

"Ми смо договорили заједнички наступ са СНСД-ом. Наш став је да заједно треба ријешити питање државне и војне имовине. Раздвајање питања државне и војне имовине коси се са ставом СДС-а, а то са војном имовином је питање које су наметнули Американци, тражећи то као услов за приближивање НАТО-у", каже Босић.

"Према матрици међународне заједнице, када се износи критика на рачун БиХ обавезно се мора увући и неко од Срба", каже Босић и додаје да сматра да тренутно не постоји велики притисак на Републику Српску, него да је притисак више вербалне природе.

Босић је прокоментарисао и данашњу пресуду Хашког трибунала челницима "Херцег Босне", рекавши да је Хаг политички суд који доноси политичке одлуке и подсјетио на критеријуме суђења у Хагу.

"Срби немају ништа са данашњом пресудом у Хагу. Ови људи су пресуђени због злочина над Бошњацима. Евидентно је да жртве у БиХ немају исту тежину. Подсјећам да је Хаг осудио 62 Србина, 12 Хрвата плус данашње пресуде, пет Бошњака и два Албанца", каже Босић.

Он сматра да ће данашња пресуда довести до даљег продубљивања јаза између Бошњака и Хрвата.

"И једни и други ће наредних 10-ак дана подгријавати ову ситуацију што ће даље продубити кризу", каже Босић.

Он сматра и да БиХ тренутно није у фокусу међународне заједнице.

"Ми смо овдје у стању замрзнуте кризе и све док нема сукоба, Босна и Херцеговина, на жалост, неће бити значајнија политичка тема у међународним круговима", каже Босић.0 КОМЕНТАРА