Босић: Предсједнишво БиХ не извршава своје законске обавезе

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић разговарао је данас у Сарајеву са специјалним представником ЕУ у БиХ Петером Соренсеном о актуелним питањима у БиХ. “Током разговора констатовао сам да Предсједништво БиХ не извршава уставом и законом предвиђене обавезе, јер је и по уставу и закону дужно да врши консултације и предлaжe мандатарe за састав Савјета […]

петак, децембар 9, 2011 / 13:49

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић разговарао је данас у Сарајеву са специјалним представником ЕУ у БиХ Петером Соренсеном о актуелним питањима у БиХ.

“Током разговора констатовао сам да Предсједништво БиХ не извршава уставом и законом предвиђене обавезе, јер је и по уставу и закону дужно да врши консултације и предлaжe мандатарe за састав Савјета министара и приједлог буџета заједничких институција“, изјавио је Босић након састанка.

Предсједник СДС сматра да се невршењем уставне и законске обавезе Предсједништво БиХ извукло из тих активности и СДС очекује од чланова Предсједништва БиХ да коначно почну да извршавају своје обавезе или да поднесу оставке јер гурањем БиХ у дубљу кризу неће донијети ништа добро ни грађанима РС, нити Федерације БиХ.

“Очекујем од чланова Предсједништва БиХ да одмах предложе мандатара за састав Савјета министара БиХ, који ће у свом законском року извршити консултације око формирања Савјета министара БиХ“, рекао је Босић.

Он је подсјетио да је постигнут политички договор да мандатар треба да буде из ХДЗ и зато нема препреке да се тај дио посла обави од стране Предсједништва БиХ, сматра  Босић, додајући да ће за даљу кризу одговорност сносити чланови Предсједништва БиХ које не обављају послове који су им повјерени уставом и законом .Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *