Босић плаћа 6000 KM за Додикове душевне боли

Предсједник Српске демократске странке (СДС) Младен Босић добио је јуче пресуду Основног суда у Бањој Луци по тужби Милорада Додика, у којој је судија Сњежана Савић прихватила налаз вјештака неуропсихијатријске струке о тешком психичком стању Милорада Додика које је настало због изјаве да је украо милионе, потврђено је из СДС. Босић наводи да је пресуда […]

четвртак, 21 јануара, 2016 / 15:36

Предсједник Српске демократске странке (СДС) Младен Босић добио је јуче пресуду Основног суда у Бањој Луци по тужби Милорада Додика, у којој је судија Сњежана Савић прихватила налаз вјештака неуропсихијатријске струке о тешком психичком стању Милорада Додика које је настало због изјаве да је украо милионе, потврђено је из СДС.

Босић наводи да је пресуда очекивана јер је судија одбила све његове свједоке, те није прихватила ниједан захтјев да суд тражи доставу оригиналне документације од институција које су то одбиле да ураде по захтјеву туженог.

„Пресуда обухвата шест хиљада КМ казне и двије хиљаде и четири стотине КМ трошкова суђења. Не спорећи вјештаков налаз о Додиковом неуропсихијатријским проблемима, сасвим је сигурно да узрок њиховог настанка није моја изјава. Овакав исход спора је очекиван с обзиром да је судија у старту одбила све моје свједоке, као и да није прихватила ниједан захтјев да суд тражи доставу оригиналне документације од институција које су то одбиле да ураде по захтјеву туженог“, каже Босић.

Наглашава да у пресуди није узет у разматрање “ниједан доказ из обилне документације о криминалу и корупцији у Републици Српској за који је директно или индиректно одговоран Милорад Додик, од несразмјере у приходима и имовини у имовинским картонима, до многобројних афера”.
„Судија базира своју пресуду на тврдњи да Милорад Додик није украо зато што није правоснажно пресуђен, иако ја никада нисам ни тврдио да је Додик правоснажно пресуђен, него да је украо милионе“, наводи Босић.

Додаје да то не значи да у скорој будућности неће “прорадити” правна држава и да “криминал врха власти неће добити и судски епилог, за што је потребно да правосуђе ради независно у складу с законом”.

„Каква год била пресуда суда, она не може промијенити чињеницу да је Милорад Додик одговоран за криминал милионских размјера којим је опљачкана Република Српска, те да је злоупотребом положаја, несавјесним пословањем, трговином политичким утицајем и на друге начине остварио себи и другим повезаним лицима незакониту имовинску корист у милионским износима – наводи Босић.

Наглашава да ће истрајати у борба да се Република Српска “отме из руку гангстера који су спремни на све како би задржали огромно богатство настало пљачком РС”, јавља Фена.0 КОМЕНТАРА

 1. Da nije trgično, bilo bi smiješno.
  Dok se oni prepucavaju, narod bukvalno nestaje. Sud presudio da nam je predsjednik lud!
  Bosić treba da plati otprilike kolika mu je plata.

  Tuženi i ludjak, tragedija na daskama najvećeg sirotišta u Evropi.

  A, kada sam ja na ovome mjestu govorio bosonogom da ne hoda za ludjakom kao kuče gdje god on krene?
  Sada mu kažem , neka mu halali pare, neka je bar sud , njegov sud, ovjerio svojim pečatom da nam je predsjednik LUD.

 2. podvorniče, „našeg puka“ ?
  Pa, ti si biger.

  BigerPodvorniče, mi nemamo vlast, ovo je terorističko despotski režim.
  Narodu je ovaj režim nametnut od strane natofašista, svrgnuli su demokratsko izabranog predsjednika, kao u , recimo , Libiji, Iraku, dovezli teroriste na svjim tenkovima, i sada imaju razrušenu zemlju,
  Naš Isilko, je istjerao iz palate predsjednika Poplašena, i sve ide kao u Libiji, ekonomski terorizam, zavadjanje i dijeljenje naroda, izbjeglice, teror, strah, bobmardovanje svakodnevno bombama punjenim napalmbijedom…
  Sve u svemu, Srpske više nema, ostala spržena zemlja.

  Šta je ovdje na djelu nego školski primjer instaliranog terorističkog režima od nato fašista s ciljem postizanja onoga što im nije pošlo za rukom u prethodnim ratovima.

 3. Ха ха ха ха.Ето како се стиче.Шест хиљада по шест хиљада погача,Упс!(ПАЛАЧА).Ха Ха Ха.Луд збуњеног.
  Дајте људи ,које велике ријечи,који тероризам,који фашизам,тенкиви,О чему ви причате.Оно радити и оно причати није исто,постоје мушкарци који само причају а ништа не раде и они џентлмени.који раде и раде…Да није жалосно било би смијешно.Али,уствари и јесте смијешно и комично.Ето Босић се уздао у пресуду у своју корист,па да око тог окупи „поштену“опозицију,прије свега поштени СДС.
  Како стално понављате причу о тенковима на којим се Додик довезао,а као заборљавате због чега је дошао и како нам је било „лијепо и красно и…и све нам је ишло у ПМ…“
  Овај“ненаридни режим“је изабрао његово величанство НАРОД.Драга опозицијо ако не можеш промјрнити власт,мијењај НАРОД.
  Драги хомосапиенси балканикуси (на латинском звучи слично) испразне приче нас ничему не воде,ничему вјерујем да се многи сјећате 1966године орошлог вијека,отприлике иста дистанца од рата као и данас.А шта ми имамо?Имамо Соњу умјесто Радована и Бакира умјесто Алије.
  Ову власт је изабрао народ и то не један пут,ја нисам,али сам легалиста.А ви?Покажите ми ПОШТЕНЕ.Ето ја сам се надала да ће Босић и Чавић доказати како могу „поново бити загрљени,загрљени…бла бла.“
  Пошто се Иванић одлучио ,послије незапамћеног успјеха Њемсчкоенглеске или комутирано енглеско њемачке инцијативе и прављења круга од Предсједништва и натраг да се повуче у политичку пензију(мој респект)у РС остаје једини политичар,кажем политичар Додик,Наравно да постоје код неких људи хтијење а код неких потреба да то буду.Али …Радити оно и причати о оном није исто ,
  Кључне ријечи-Лопови,издајице,6000 КМ,луд,збуњен,бол з свим својим нијансама.
  Ф
  :

 4. hahahaha, bosonogi se uzdao u sud?
  Čiji sud? Koji Sud?
  KadijaTeTužiKadijaTeSudi, u taj sud?

  Ovu vlast izabrao narod, kažeš?
  Ma koju vlast?
  To je instaliran teroristički režim, školski primjer.

  Da je vlast, brinula bi se o narodu.
  Kada smo čuli da smrdonja govori o ekonomiji, o životnim pitanjima ?
  Nikada!
  On dijeli narod i zavadja , stvorio je srpske šite i srpske sunite , i samo je pitanje dana kada će pod njegovom komandom početi obračuni, kada će pasti krv, zapaliti rajhstag,
  Gologuzan , kako se nazva.
  Mješina napunjena anusnim sadržajem u kvintalskim količinama.
  Ofarbana glavuša , hahahahahaha, i farbu kupuje našim parama.

  Naravno, ni o bosonogom ništa bolje.

  Hodao je za njim kao kuče po jahorinama, kada mu je god rudonja zarikao, bosonogi jmu se našao na povodcu.
  Osim toga , sa dr Pikolom na tacni je Zmaju od režima izručio na lokalnim izborima BL.
  I ova tužba je najvjerovatnije prodaja magle narodu.

  Od Džeka Srbosjeka sa satarom u ruci, samo mi se više gadi tzv opozicija, koja bajno živi od naroda , bez ikakvih obaveza, opozicija kojoj je cilj -vječito ostati opozicija.

 5. Zono moja,
  Nema nam druge, moraćemo izlaz iz ovog neprijateljskog obruča da tražimo.
  Ako, ne zbog sebe, ono zbog djece koji još nisu pobjegli ispred noža bijede. Moraćemo i zbog mrtvih, i zbog onih nerodjenih ukoliko želimo da se u ovoj zemlji čuje smijeh deječiji.

  Sve se nadam da će ispred nas da istupi junak koji će da nas povede u spasenje….

  Nadam se da će stići prije nego što bude kasno…

 6. u sudu,tuzilastvu i policiji je opsti haos i bezakonje,mito i korupcija.
  to svi sudije,advokati izjavljuju i znaju,a vecini i to odgovara.

  mozes krasti.lagati,pa i ubijati u ratu i miru,i male su ti sanse da ikada odgovaras.
  ko je kriv za takvo stanje… negativna kadrovska i politicka zaposljavanja u drzavnim i istraznim organima,lijevi policajci,lijevi tuzioci,lijevi sudije koje ni dokazane kriminalce i ubice ne hapse,a kamoli politicare i tajkune.

  tome su doprinijeli svi,a najvise naravno…politicari svih nivoa,a samim tim i dodik i bosic.
  jedni kontrolisu republicke sudije,drugi kontrolisu bih sudove i agencije.

  kada dodik trazi referendum o sudstvu i stranim sudijama,direktno mu se suprostavi opozicija i boske.
  kada dodo zaboravi da u budzet uplati kilo ruskog zlata,to mu odmah, s pravom, prisije boske.
  kada boske napravi jos veci kriminal,pa sa svojim jaranima, da osudjenom kriminalcu dva kila zlata za nezakoniti snimak koji kompromituje dodikovog kuma,onda je to krivicno djelo po zakonu,a po bosketu je to legalno arcenje narodnih i doniranih mafijaskih para od droge i reketiranja.

  boske je tek sada pao klincu za usi,i dokazao da je nesposoban.
  ako je tvrdio da je dodod ukrao milione,onda je morao imati bolje dokaze i saradnike da dokaze da je dodik ukrao makar sto hiljada maraka.
  a znao je sta moze svaki sud i sudija da blokira. i to zna svaka budala,koja je prosla kroz sudske rasomonijade.
  jos je gori slucaj meeektica koga isprofanise kriminalac i levat ,,na viberu,, i proturi mu niz laznjaka,i sve to dokumentuje za siroke narodne mase.
  a sam meeektic svoje stranacke sefove i kolege casti nazivima ….konji…

  zato,dok je ovakve opozicije,mihajlica,bosica,vucurevica,meeektica,i drugih nesposobnjakovica,vladace dodo sa svojim krimosima jos deset godina,jer ima muda ko vo.
  razvaljuje godinama i silajdzica i pok. tihica i lagumdziju i bakira,i svu opoziciju.

  dodo ima muda,za razliku od bosketa.
  ako ovako nastavi boske,morace cucnuti kad pisaa.
  mozda je vrijeme za naredne izbore da opozicija pronadje nekog jaceg igraca… da li je to iskusni micic ili galamdzija vukota ili namazani cavic ili neko drugi,ali boske i mihajlica nisu sigurno.

 7. [email protected],22.01.2016. 23:49:08[159595]

  Suprotstaviti sadasnjoj autokratiji(dodo ima muda,za razliku od bosketa.
  ako ovako nastavi boske,morace cucnuti kad pisaa.
  mozda je vrijeme za naredne izbore da opozicija pronadje nekog jaceg igraca… da li je to iskusni micic ili galamdzija vukota ili namazani cavic ili neko drugi,ali boske i mihajlica nisu sigurno.) je upravo kontra-produktivno.Jer gore ne mozemo pasti .Invenstitore ne zanimaju nasa seljacka prepucavanja vec spremnost na ustupke i kompromise,Mi vama ulaganja,vi nama uredzene zakone i jeftinu radnu snagu.Koliko god se goropadili,mi svi iz BiH smo za njih isto,stoka sitnog zuba.Kad nasi zastitnici nacionalnih interesa sve pokradu nastupice era rasprodaje sveg vrijednog(vec je nastupila)i onda cemo se glozati ko je stariji narod,ko ljepsi i pametniji…

 8. Чињенице говоре да је Босић изгубио на суду и ако поштује инстируције РС онда нека не коментарише судску одлуку и нека плати казну. Ако има памети онда би ту суму надокнадио од плате савјетника који га је наговорио на ову политичку игру.

  Баљезгање о Додиковом психичком стању је само одраз немоћи коју Босић и СДС испољавају.

  Јасно је да је медицински вјештак навео да је Босић Додику нанаео душевну бол, а не душевно обољење. Душевна бол је тренутно стање, а душевно обољење дугорочно, понекад и трајно стање.

  Очекивао сам да ће у странци коју су основали психијатри и која у својим редовима и данас има подоста доктора, неко скренути пажњу на ово и рећи Босићу да се не бламира даље.

 9. Чињенице говоре да Босић није изгубио на суду и да је пресуда првостепена и подложна жалби.
  О Додиковом психичком стању баљезгао је судски вјештак, а његов налаз заслужује мало већу пажњу, јер је вјештак натрпао и ПТСП као дијагнозу трајне узнемирености и боли милог нам прецједника.
  Иначе познато нам је да прецједник осјећа интензиван бол једног другог органа када је критикаи квалификација онога што ради и представља у питању, а интензивну амнезију када треба да објасни своје раније поступке.
  😛

 10. Правници то знају боље, али се за једно кривично дјело не може два пута судити.

  Неозбиљност са којом су Вукановић и Босић ушли у ову причу је епских размјера.

  Можда је Додик покрао то што причају ови из СДС-а, али овом пресудом и тужбом против себе он ће те све оптужбе судски одбацити и спријечити да се у будућности то поново пресуђује.

  Ја не могу вјеровати да постоје тако неодговорни људи који у озакве ствари улазе тотално неприпремљени.

  Некад помислим да их Додик наговара да то раде.

 11. Чињенице су чињенице.

  Сам себе тужио, е па да би био ослобођен. Умријећу од смијеха. Дакле Симо је комплетан аматер кафански.

  Не може се судити два пута за исто дјело је чињеница. Да би до тога дошло оно претходно суђење мора почети са потврђеном оптужницом и изведеним доказима. Оптужницу потврђује суд.

  то што у случају прецједника његова специјална тужилаштва нису прихватила кривичне пријаве или извјештаје о извршеним кривичним дјелима, не ствара ситуацију у којој се то не може поново отворити.

  Иначе, допао ми се онај дио од анонимног извора који каже има печата, али нема ефекта.

  П.С. поздрави прецједниковог вјештака, баш га је унаказио;)