Босић: Овако ће радити моја Влада

СДС има конкретан сет мјера које ће омогућити побољшање стандарда грађана одмах након избора, изјавио је предсједник Српске демократске странке Младен Босић приликом презентовања Програма нове власти за будућност Републике Српске. Он је појаснио да је овај план припреман годину дана, а у његовој изради учествовали су експертски тимови из свих области, те да је […]

среда, септембар 10, 2014 / 19:48

СДС има конкретан сет мјера које ће омогућити побољшање стандарда грађана одмах након избора, изјавио је предсједник Српске демократске странке Младен Босић приликом презентовања Програма нове власти за будућност Републике Српске.

Он је појаснио да је овај план припреман годину дана, а у његовој изради учествовали су експертски тимови из свих области, те да је посебан аспект стављен на економију.

“РС има велику територију и природна богатства. Имамо своје руде, шуме, хидроенергију и није нормално да у таквој држави грађани живе на ивици сиромаштва. Имамо људске ресурсе и очигледно је да нешто не ваља у институцијама система и начину на који се води економија и држава и то је оно што се одмах треба промијенити. Вјерујем да ће грађани управо због тога донијети одлуку да у РС дођу позитивне промјене", казао је лидер СДС-а.

Он је истакао да ће повећање стандарда свих грађана и борба против сиромаштва бити приоритет број један, наглашавајући да ће једино РС која има власт усмјерену развоју и отварању нових радних мјеста имати загарантовану будућност и опстанак.

Појашњавајући програм нове власти он је рекао да је планирано неколико сегмената који ће имати приоритет.

Према његовим ријечима у први сегмент спадају мјере за растерећење кућног буџета, чије ће резултате грађани осјетити одмах након промјене власти.

“ Државни апарат по разним основама ставља руку у џеп грађанима РС и на тај начин покрива рупе и разна непотребна трошења. Ми ћемо учинити неколико директних обећања са тачним роковима њиховог провођења у дјело. Прије свега кренућемо од онога што се на први поглед не чини много, али осиромашеним грађанима значи пуно, па ћемо тако укинути разна парафискална узимања новца од грађана РС”, казао је Босић.

Он је обећао да ће прва таква мјера бити укидање такси на бројила домаћинстава у РС која износи 10 КМ, што ће свакој породици уштеди 120 КМ годишње.

“Урадићемо све како би се укинула РТВ такса. Ако не буде спремности или уколико то не подрже и остали фактори потребни за промјену закона, омогућићемо да грађани РС не буду прогањани на судовима уколико не плаћају РТВ таксу. Тај принцип важи у Федерацији и сматрамо да грађани РС не треба да финансирају јавне сервисе у БиХ, нити треба да плаћају овакав јавни сервис РС, који није у функцији свих грађана, него појединаца и странака на власти”, категоричан је Босић.

Он је додао да ће бити смањене цијене услуга мобилних оператера у РС, јер су оне далеко изнад цијена мобилне телефоније у окружењу.

Сматра да није нормално да цијене ових услуга у Србији буде далеко испод цијена у Српској, а да власник главног оператера у обје земље буде исти.

“ Уколико оператери не буду спремни да, у договору са нама, смање цијене увешћемо директну конкуренцију која ће омогућити много нижу цијену и бољи квалитет услуга”, појаснио је Босић.

Такође ћемо, каже он, укинути порез солидарности који плаћају предузећа и радници преко својих плата јер, сматрамо да није примјерен овом тренутку.

“Укинућемо повећање такси на возила и пореза на оружје које је послије поплава увела ова влада. То је постигло супротан учинак па су поједини грађани већ почели регистровати возила у Федерацији. Увешћемо двије стопе ПДВ-а. Нижу на животне намирнице и лијекове, а вишу на луксузне робе”, казао је Босић.

Он сматра да није нормално да грађани РС плаћају дуплу цијену лијекова у односу на Србију, због чега будућа власт мора направити друштво које ће мислити у интересу грађана.

Појашњава да су набројане мјере краткорочне и да ће одмах дати резултате у растерећењу буџета грађана РС.

“ Оне свакако неће ријешити проблем РС, али морају направити заокрет у досадашњем начину размишљања и третману како је држава третирала своје грађане”, казао је Босић.

Најважнијим је оцијенио други сет мјера које ће, како каже, отворити процес запошљавања и дати нови импулс економији.

“Свима је јасно да не можемо ријешити ни једно од горућих питања ако не створимо услове да се повећа економска моћ и отворе нова радна мјеста у реалном сектору. Актуелна премијерка је недавно признала да РС нема шта да извози и то је најбоља оцјена садашње ситације”, казао је Босић, додајући да се мора промијенити менталитет друштва како би се производњи и стварању нове вриједности дао приоритет.

Он је казао да је дугорочан циљ нове власти подизање удјела производње у бруто друштвном производу са садашњих осам на двадесет одсто.

“Свјесни смо да то неће бити лак задатак. То је циљ које наше друштво себи мора поставити и да пређе од система који живи од задуживања у друштво које треба да живи од свога рада”, казао је Босић.

Додао је да ће сва предузећа имати исте шансе на тржишту и да неће постојати повлаштени слој предузећа која имају монопол као што је то сада случај.

“Један од основних проблема биће управо разбијање свих врста монопола који економску ситуацију вуче на дно, а то ћемо урадити у року од два мјесеца од формирања власти. Морамо омогућити бољу конкурентност и привући инвеститоре. Свима нам је познато да сада предузећа из РС селе у Федерацију због бољих услова пословања”, казао је лидер СДС-а, додајући да ће бити покренута и реформа јавног сектора.

Државни апарат, каже, мора слиједити судбину грађана, јер ако је њима тешко онда се морају постићи уштеде на свим нивоима и то мора бити проведено одмах.

“У РС имате најнеповољнији однос између просјечне плате и пензије захваљујући платама у јавном сектору и то се мора прекинути. Јаз између плата у јавном сектору и пензија мора бити смањен. Ми обећавамо да неће бити исплате плата министрима док пензионери не добију пензије и да неће бити повећања плата у јавном сектору, а да не буде повећања пензије”, навео је Босић.

Као једну од мјера навео је омогућавање организованог откупа пољопривредних производа, те откуп вишкова производње од стране Робних резерви.

“Морамо разбити увозне лобије како на нивоу БиХ, тако и РС. Они су изразито јаки и морамо наћи начина да штитимо домаћу производњу. Нешто од тога је покушао да уради министар у Савјету министара Мирко Шаровић, који је наишао на огроман отпор и из тога смо извукли велике поуке”, казао је Босић.

Као трећи приоритет нове власти Босић је навео борбу против корупције, додајући да ће за ту намјену бити формирана Агенција за борбу против корупције.

Истиче да ће само кроз борбу против корупције бити смањен одлив средстава од 200 милиона марака, те да ће у првој години нова власт за 20 милиона КМ смањити јавну потрошњу.

“Корупција је зло које исисава животне сокове РС. Донијећемо нове законе о испитивању поријекла имовине, а посветићемо велику пажњу спречавању прања новца и контроли јавних набавки. Морамо увести принцип одговорности за штету коју функционери РС стварају друштву склапањем погубних уговора по РС. Поред милионских штета, које су настале на овај начин, нико никада није одговарао”, казао је Босић, додајући да ће зато бити уведен принцип личне одговорности функционера.

Босић је нагласио да у РС треба да буде добро за све, а не само за неколицину оних који су сада на власти због чега је потребно промијенити свијест и начин размишљања у РС.

“ Морамо радити за заједнички интерес, а не за лични интерес себе и својих породица, као што је то постало нормално у РС. Уколико не будемо могли испунити обећано ми гарантујемо да ћемо се повући са власти”, казао је Босић.

Он је додао да промјене морају доћи одмах како би сви живјели нормално и да би наша дјеца имала нормално друштво и државу.

Грађанима је поручио да је судбина РС у рукама народа и да одлуку о њеној судбини требају донијети они 12. октобра.70 КОМЕНТАРА

 1. Da vidimo koliko će kampanja opozicije biti orjentisana na gornje teme i vođena gornjim temama, a koliko će se valjati u blatu estradnog svinjca Milorada Dodika i ostalih đubretara iz vladajuće oligarhije. Što je još važnije, da vidimo kako će to retardirana populacija glasača prihvatiti, razumjeti i odmjeriti.

  Lijep pozdrav

 2. SDS-ovci, recite Bosiću da mora ovladati svojim emocijama u javnom nastupu tako da se ne prepire, ne nadvikuje i ne bori za riječ sa raznim kvazivoditeljima po kvazitelevizijama. Upravo tekuća borba za riječ koju mu nameće ova Milijana sa ATV-a, jako ružno izgleda budućem kandidatu koji pretenduje da bude normalan predsjednik vlade. Tadić mnogo bolje reaguje na nasjecanja.

  Lijep pozdrav

 3. “РС има велику територију и природна богатства. Имамо своје руде, шуме, хидроенергију и није нормално да у таквој држави грађани живе на ивици сиромаштва. Имамо људске ресурсе и очигледно је да нешто не ваља у институцијама система и начину на који се води економија и држава и то је оно што се одмах треба промијенити. Вјерујем да ће грађани управо због тога донијети одлуку да у РС дођу позитивне промјене“, казао је лидер СДС-а.

  Odlično si nas ubijedio. Ma nije moglo uvjerljivije samo što ni malo dijete se ne bi primilo na ovo.

  “Урадићемо све како би се укинула РТВ такса. Ако не буде спремности или уколико то не подрже и остали фактори потребни за промјену закона, омогућићемо да грађани РС не буду прогањани на судовима уколико не плаћају РТВ таксу. Тај принцип важи у Федерацији и сматрамо да грађани РС не треба да финансирају јавне сервисе у БиХ, нити треба да плаћају овакав јавни сервис РС, који није у функцији свих грађана, него појединаца и странака на власти”, категоричан је Босић.

  Znači nemoguće. Nema toga ko će biti oslobpđen RTV takse ili gašenje RTRS-a. Možda to ima namjeru ne znam stvarno.

  „Он је додао да ће бити смањене цијене услуга мобилних оператера у РС, јер су оне далеко изнад цијена мобилне телефоније у окружењу.“

  Ovo je laž godine. Kako će on smanjiti cijene telefonije kada niti ima kakav uticaj na Telekom RS, niti ima kakav uticaj u RAK-u jer je jelte dok je bio na vlasti dao tu nadležnost aždajama u federaciji.

  Dalje nemam živaca…

 4. Без пардона, кажњавати леше, награђивати добре. И да видиш како све полако лијеже на своје мјесто. Босићу, дајем ти глас, паметно га искористи!

 5. IMMORTAL
  Narod bi se šokirao ukoliko bi Bosić ili bilo ko drugi počeo da se ponaša onako kako to dolikuje normalnim liderima u normalnim zemljama. Zamisli, neko te navikava na teško smeće već dvadeset godina (ne amnestiram prve “vlade“); uči te da je savršeno samorazumljivo da su spoljašnje, biološke, karakteristike kriterijum za izbor političkih lidera – k’o da smo, ne daj Bože, u lovačko-sakupljačkim zajednicama – da politički lideri treba da jebu majku drugima; da treba da se hvale brojem cipela i brojem kilograma; da tjeraju policiju na građane, kako bi zaštitili kriminalce i/ili sopstvene kriminalne dilove…. i onda odjednom – bam…hajde sad malo da budemo svi lijepo normalni i uljudni…ne može to baš tako – odjednom…polako, na kašičicu…šokiraće se narod… tek onda nigdje nismo prispjeli…
  Niko mu ne bi povjerovao – doslovno – ukoliko bi se ponašao onako kako to dolikuje…

 6. Гледам синоћ онако еуфоричан после огромног успјеха кошаркаша Србије тв канале и на РТРС и АТВ видим ликове који нас зајебавају 20 година,а за тих 20 година Србија је два пута била првак Свијета у кошарци,појавио се Новак Ђоковић,ватерполисти освојили брдо титула,Сале Ђорђевић постао чудо од играча а сад и од тренера а ми и даље гледамо ове ликове који коначно имају план и визију о нашем бољем сутра,нама године пролазе а ове дилеје нас праве будалама.ДОСТА ВИШЕ,АЈМО РАЗГУЛИТЕ.

 7. Kako ce raditi ? Znamo svi da SDS hoce da unisti RS i potpuno ga preda zapadu i okrene ledja Rusiji. Dok Dodik brani stalno RS i nikome ne dozvoljava da upravlja. Ako dodje SDS na vlast (Ja se nadam da nece) onda smo definitivno u propasti. Pokazala je ta stranka koliko je odana Bakiru u Sarajevu i zajedno hoce sa muslimanima da je uniste. DODIK DO POBJEDE

 8. Odličan nastup odlične ekipe – buduće Vlade Republike Srpske. Skrenuo bih pažnju samo na dio tima koji će biti nosilac ekonomskih resora u novoj Vladi. Slaviša Raković, Jovo Ateljević i Milica Lakić. Ovo je trio vrhunskih stručnjaka koji su se dokazali u struci i iza kojih nema bilo kakvih afera.

  Samo naprijed. Narod će Vam dati povjerenje a vi sprovedite svoje ideje u djela pa da konačno malo i Republiku Srpsku sunce ugrije.

 9. Шта то није оствариво што је Босић предложио? Укинути намете, оспсобити систем то је све реално и оствариво!

  Приче типа СДС ће уништити, издати, продати никако вам не иду. СДС је ствирио Српску, Милорад Додик је разорио. Додик је своју издају на неколико примјера доказао:

  – продао архивску грађу јасеновачких мученика
  – продао пасош, грб и химну Републике Српске
  – проказивао и протјеривао српске вође

  Ако то није издаја, не знам шта је?

  Прича вам је шупља, идентична причи Бориса Тадића (укидање безвизног режима, повратак у прошлост и остале брљезгарије) . Иста кухиња иста прича.

 10. Ni budalu ne možeš dva puta prevariti

  Dodik je ranije na javnim skupovima iznosio svoja sigurna obećanja. Nakon što je uspio prevariti ovaj ojađeni narod, njegovi potrčci su brže bolje poskidali sa Interneta svaki video materijal koji je već nosio praznu priču. Kao da je Internet jedina baza praznih Dodikovih obećanja. Ipak, kao što nisu bili od riječi tako nisu ni bili ni svjesni svojih obećanja.

  Možeš kako hoćeš ali ne možeš do kad hoćeš

  SNSD je „vadi“ na onu foru: „A šta je SDS sve radio“? Time žele skrenuti priču sa ultra-pokredene na post-ratnu RS. Primarni cilj ovakve demagogije u suštini i jeste prikrivanje lažnih obećanja Baje i kompanije, koja je, mora se priznati, u posljednje vrijeme veoma oskudna. Jer, i ni ker neće lajati ako mu je prazna šerpa.

  Pamti pa vrati

  Dobro je što je SDS izašao u javnost sa svojim programom, moglo bi se reći, programom za rehabilitaciju Srpske. Podržavan svaku perspektivnu ideju. Smješno je samo kad iz SNSD-a čujem povike:“Mi ćemo poslije izbora urati ovo i ono itd“! Pitam se, a šta su do sad radili ??? 😮

 11. Номад, нису ништа радили. Пљачкали народ, запошљавали своју дјецу, задуживали нашу, лагали. То су карактерне особине СНСДове политике. Народ раздјелили, завадили а све због властитих интереса.

  Боли Бају курац за народ, он је човјек коме ништа није свето осим његовог џепа. Јебе се њему и за политиком и народом, нашао неколико малоумника, који се боје своје сјене, и мисле да ће им Баја помоћи, хоће, ал’ када му донесу 20000марака за радно мјесто.

 12. Будда(ла) ја стварно не схватам како те није срамота причати о демографији.

  Па то није инстант-категорија која се мења на дневном или годишњем нивоу.Па тек сад се и одвајају новци за вишечлане породице,решавају стамбена питања.

  Тек сад се и беру плодови погубне националистичке политике есдееса која је 30 000 Срба повела у смрт и довела најдиректније до лоших демографских последица.

  СРАМОТА ЈЕ ТО ПИСАТИ ИАКО ЈЕ ОД ВАС ТЕЛАЛУКОВАЦА!

 13. Kako da vjerujem SDSu kad radi potpuno iste stvari u mojoj opštini koje radi ova mafija iz SNSDa?
  Na desetine ljudi sa članskim kartama SDSa je dobilo posao u ustanovama u kojima opština ima kontrolu,direktori su sebi povisili plate,ne dolaze sa službenih putovanja,uzimaju se svakodnevne reprezentacije,sponzorišu se odlazci na stranačke skupove.Kako da vjerujemo PDPu kad je napunio ustanove nad kojima je imao kontrolu svojim članovima ili kako da vjerujemo NDP kad je potpredjednik NDP koji se na skupovima zalaže za kaznjavanje korištenja sluzbenih vozila u stranacke svrhe radio potpuno istu stvar dok je bio načelnik opštine,čovjek priča protiv stranačkog zapošljavanja a pet svojih kandidata sa liste je bez konkurska svojevremeno nagurao u opštinu,itd,itd….KAKO DA VAM VJERUJEMO??????

 14. Travničanin, 11.09.2014. 08:51:42

  “Vrlo korektan nastup Bosića,Ivanića i Tadića na ATV.Jedino me nervirala ona voditeljka sa svojim upadicama.“

  Не бих о умјетничком дојму, али морам искористити прилику и похвалити Милијану. Чиста ДЕСЕТКА.
  Оно што је телалук изнервирало је њена упорност да послије сваке жваке гостију о томе шта ће урадити, она припутита:“КАКО“?

  Тако се то ради.

 15. Ово су добре основе за потпуно нов програм рада нове владе, свака тачка је рационално и сврсисходно наведена, а има их још сигурно, као и неефикасних закона који се морају хитно промјенити.
  Ако се процентуално бар 30% промјени однос између задуживања и производње у корист производње, сматрам да ће то бити епохалан успјех. Са овим набројаним природним ресурсима и домаћом радном снагом, може се постићи много на том плану. РС није нека пренасељена фавела, гдје се нема шта радити, а самим тим ни шта јести, ми имамо простор, воде, шуме, руднике, оранице, уз мало више памети и бриге све се то може итекако добро искористити.

 16. buddha, 11.09.2014. 10:52:58 [127803]

  Licemjer,
  1. Tačno je da smo ostali bez svega toga, ali po ustavu Republike Srpske koji ti vjerovatno nisi nikad ni pročitao.
  2. Nego bez čega smo još ostali u proteklih 20 godina, hoćeš li ti da nabrajaš ili ću ja meni svejedno jer ću svakako to još ponoviti 100 puta dok tupsoni ne skontaju.
  3. Neostarivo je mnogo što šta to je Bosić mlatnuo a evo samo do pola teksta što sam pročitao mlatnuo je da će ukinutu RTV pretplatu i smanjiti cijene telefonije. Znaš kad će to biti, možda 3014. godine jer ni jedno ni drugo RS nema nadležnost da ukida. Kasnije ćemo o tome kako je to dozvoljeno da se ne pitamo u svojoj kući.

  Aj licemjeru ako odgovoriš na ova pitanja možda neko i glasa za SDS ostavi se psovke i telaluka. Pričaj konkretno, precizno i egzaktno o suštini.

  Симо П. Ороз, 11.09.2014. 11:35:25 [127823]
  Suština spajanja teorije i prakse:
  1. Šta – To i to
  2. Kako, na koji način – Tako i tako.

  Ako posle pitanja 2. odgovor nije isključivo tako i tako nego tipa „mi imamo način, mi imamo mehanizam, mi imamo plan, vidjećete posle izbora“ odmah izvaditi onu stvar i pomokriti po takvim spajanjem teorije i prakse.
  Gdje se može pogledati emisija, može li putanja do emisije?

 17. А сада о наступу.

  УМЈЕТНИЧКИ ДОЈАМ

  Прво што ми је пало у очи је да су Тадић и Босић ставили исти тип наочара као и Вучић. Иванић је задржао стари стил.
  Све у свему, три ћоркана.

  Из приложеног се види да је Тадић већ почео читати Вебера, додуше, само неколико пута је скупио прсте, али је успијевао да задржи мирноћу, иако је са одговорима обилазио као киша око Крагујевца.

  Иванић се показао као најзрелији од њих тројице и стекао је добар умјетнички дојам. Зна он направити такву фацу да и највећу бесмислицу коју изговори, упакује тако да то има дејство на шире народне масе.

  Шта рећи о Босићу. Катастрофа. У одсуству Додика у студију, разгоропади се и добије храброст, што је на својој кожи осјетила водитељка.

  О водитељки сам већ дао оцјену.

  Марина цијеним као озбиљног новинара, међутим, није смио дозволити да га Тадић интимизирањем, ословљавајући га именом и познавањем чињенице да је из Прњавора разоружа, јер је тако довео себе у позицију, да на примјер није тражио коментар на чињеницу да је СДС-ова општинска комисија процијенила штету на рибњаку Радојице Ратковца на преко 3.300.000 КМ, као што сам очекивао да га, као Прњаворчанин, пита да ли су истините гласине да је он уствари власник тог рибњака и да ће тих 3,3 милиона њему у џеп.

 18. Први ће бити за укидање тв претплате ови што је сад крваво бране, зато што је тренутно у њиховим рукама телевизија, страначко гласило, али кад се промјени власт, па на том медију буду ишли прилози само садашњег Савеза за Промјене, а осталим уведена цензура (као што је сада стање са режимским СНСД) онда ће исти ови браниоци тв бастиље калимеровски да вриште за слободу медија!:D

  Тако то обично заврши код диктаторских режима, што је бијело постане црно. Може се укинути тв такса и на БХ нивоу, треба се само споразумити око начина финансирања и наравно оно мегаломанско чудо од РТРС, свести на рационалан ниво, без оних 30 студија у новој згради, који ничему не служе. Програм тв бастиље је изузетно лош и никад ништа не направе нити произведу у својој продукцији, импотентни страначки пацовчићи и неписмени уредници.

 19. Имао сам прилику ових дана да видим и чујем лидере позиције и опозиције.

  Ко је год шта рекао обични човјек би се сложио са том констатацијом.

  Све се и ја слажем,од тога да се очувала и стабилизовала позиција Српске, да је могло много боље и поштеније, до тога да су неминовне реформе(мрзим ту ријеч),људи који су то говорили су стварно у праву.

  Како, практично ме интересује господо?

  Да би стабилизовали економски и политички систем за наредне године и деценије треба консензус због комшија, требе јасна стратегија у привреди, треба јасна визија друштва какво хоћемо, треба минимум 300, паметних и честитих људи у државној и локалној управи,имају ли сви који се нуде заједно оволики број реформатора, имате ли господо бар контуре нове Српске, здраве, запослене, безбједне и културне нације?

  Постављам оправдано питање због искуства у обећањима свих власти од рата до данас.

  Имате ли бар репере Републике пуне толеранције свих према свима,Републике(народа) који чува своју традицију,Републике која жели да живи у складу са новим временом као земље које узимамо као позитиван примјер данас, Републике у којој су сви њени грађани пуни наде спремни да раде на својој будућности, уз велика одрицања због заједничког циља?

  Сигуран сам да ова моја питања и ове моје констатације изражене као списак жеља подржавају сви који ово читају и овдје живе.

  Ето, сад сам и ја у праву, зар не?

  У пар реченица све речено о жељама свих нас у РС,једно су жеље, друго је стварност, волио би кад би се појавио месија да ово ријеши, нажалост мораћемо сложно сами.

 20. ПРОГРАМ СЗП

  Вањски дуг

  Иванић каже да ће тражити да ММФ преполови годишња потраживања која сада износе 500 КМ годишње. Каже да посједује моћ да их на то натјера. Милијана га упитала како, одговора нема.

  РТВ претплата

  Прво се Тадић провалио и навео примјер Србије гдје је укинута претплата, што наравно није тачно.
  Вучић је то само најавио још у предизборној кампањи 2012. године. У првом мандату се вадио да нема потребну већину за то, а када је стекао, онда се ућутио.
  Тако ће бити и код нас, уз чињеницу да то Вучић може урадити ако хоће, а ови то не могу и када би то жељели.

  Када је водитељка, која има ружан обичај да госте пита незгодна питања, приупитала одакле ће се финансирати, Босић је спремно одговорио да ће РТРС финансирати Влада РС, као да ти исти грађани не финансирају и владу.

  Када је видио да је водитељка заустила да Босића баш то припита и нокаутира га, упетљао се Иванић и неком, само њему својственом жваком, извукао Босића из шкрипца.

  Међутим, Босић ништа није схватио, него је и даље јашио на претплати, а на питање једног од водитеља како мисли укинути претплату кад се из ње финансирају и остали јавни сервиси, у недостатку смисленог одговора почео је трабуњати о томе да се та претплата може, али и не мора плаћати, што је директан позив на кршење закона.

  Да не помињем пријекор водитељки што није написала кривичну пријаву против неких есдееслија коју су неку дјевојку уцјењивали да би добила посао.

  Иванић је показао да је интелигентнији од ове двојице заједно. Његове жваке могу пити воде и једино ту замјерујем водитељима што госте не приупиташе зашто побјегоше са власти 2006.године када је све онако било сјајно.

  Иванић је на крају усрао мотку када је, хвалећи се својом биографијом и познанствима, сам себе похвалио да је као директор некакве развојне агенције или банке, он најзаслужнији за кредите којима се радила инфраструктура у РС.
  А читаву емисију критиковао Додика због кредита.

 21. На питање водитеља Марина ко су људи који ће спровести програм, Босић као будући мандатар, је рекао да СДС и РС има довољно квалитетних људи да то спроведу.

  А онда је опет она алапача Милијана, која је изнервирала телалук, констатовала да је у Србију, која је неколико пута већа од РС, премијер Вучић позвао и странце у помоћ и упитала Босића да ли ће и он то урадити. Одговор је био ДА.

  Поставља се логично питање. Ако имамо довољно квалитетних људи, шта ће нам сттанци. Ако их немамо довољно, онда је очито да је Босић слагао да их има.

  Тадић је читаво вријеме причао да је био опозиционар, да би и он на крају усрао мотку хвалећи се познанствима које је стекао као функционер у заједничким органима, па се поставља логично питање.
  Како се може истовремено бити опозиција и предсједник некаквог државног дома који се састаје са страним предсједницима парламената?

 22. „Како се може истовремено бити опозиција и предсједник некаквог државног дома“

  I ja se to uvijek pitam kada se sjetim da je odluku o osnivanju Suda BiH potpisao Nikola Špirić, a onda Dodik proziva SDS da su prenosili nadležnosti.

 23. Емисију сам гледала отприлике пола сата. За тих пола сата „новинарка“ Милијана није ниједном – понављам – НИЈЕДНОМ пустила саговорника да заврши мисао до краја. Сваки одговор је прекидала упадицама. Иритантно дозлабога.

  Симо, није проблем у томе што је тражила одговор на питање КАКО. Проблем је што је непрестано људима упадала у ријеч и прекидала их.

  Тако се наша премила Милијана није понашала са претходном тројком, поглавицама секте.

  Њено цинично церење нећу коментарисати.

  Жао ми је што на тевеу нема ниједне лијепе, образоване, културне, стручне новинарке.

 24. Немој тако!
  Милијана само није дозвољавала фрајерима да народ заводе за голеш-планину.

  О церењу не бих, али Огњен Тадић је по том питању најиритантнији тип у РС (док није сазнао за Вебера).

 25. Симо П. Ороз, 11.09.2014. 12:56:02 [127850]

  Prepriča čovjek cijelu emisiju, ovaj rekao ovo, onaj rekao ono… Šta si ti pjevčiću zajebanog nick-a, neka baba tračara? Ko uzima učešće u ovoj temi i gledao je pomenutu emisiju.

 26. А сада би најрадије забранили да се то и коментарише.

  Гледао сам емицију, не кријем. Кад могу читати Алексине колумне, могу и ово гледати.
  Ја сам љубитељ такве врсте хумора.

 27. Не могу се сјетити, али с’обтиром да је Шпирке у питању нема разлога да ти не вјерујем.

  То је стара радикалска превртљива школа.

 28. 1.Tačno je da je sds već bio na vlasti, pojedinci su krali, bogatili se i za to su platili kaznu-izgubili na izborima 2004.I OD TADA SU U OPOZICIJI!
  2.Snsd je va vlasti od 2004.Kradu, lazu i za.ebavaju narod 3 puta više i gore!
  3.Realno je da ova vlast koja se osilila do neba ode malo u opozicijiu, čisto da vide kako je tamo,da li mogu tada održati jedinstvo stranke, zadovoljiti kumove i tajkune?!
  Poštenom srpskom narodu je dosta istih faca po novinama, tv-u i zborovima…vrijeme je da dodju novi, pa makar bili i gori samo da se DOKAŽE SVIMA DA NIKO NE MOŽE RADI ŠTA HOĆE-DOKLE HOĆE!

 29. Simice, Simče – gledaj, nije normalno da predsjednik države bude krkan i kriminalac, a tvoje pisanije nije ništa drugo nego pokušaj da se po strani drži ova savršeno jednostavna činjenica…

  Nelegitimno je da o vladi; sastavu vlade; promišljaju mafijaši…

  Kad se riješi ovaj, temeljni, problem – onda možeš govoriti o “umjetničkom dojmu“…

  Simice, Simče – otpepaj u širokim lukovima…

 30. Нисам гледао АТВ Специјал,али нису могли рећи веће глупости од ових:
  – продао архивску грађу јасеновачких мученика
  – продао пасош, грб и химну Републике Српске
  – проказивао и протјеривао српске вође
  __________________________________________________

  Други и трећи приоритет заправо не садржи никакве мере,па ћемо се задржати на првим.

  Рецимо да не постоје препреке за укидање РТВ таксе и диференцијалне стопе ПДВ-а.То практично значи да финансирање РТРС пада на терет буџета РС и да ће „де факто“ употпуности изгубити икакав кредитилитети и слободу,ако ју је икад и имао.Грађани га неће финансирати директно,већ посредно,али ће политика одлучивати о средствима додељеним сервису употпуности.

  Оно што је овде кључно јесте да у овом случају сасвим сигурно неће доћи до позитивног искорака ЈС и да остаје „статус кво“.Он је оруђе у рукама владајућих ових или оних.

  Једно је сигурно,то не доводи до „промена“.

  Смањење цена услуге мобилних оператера под претњом конкуренције је оно баш диктаторски. Опет није „промена“.Иако подржавам конкурентност ради боље услуге и нижих цена,ово је баш чудно.Промена би била баш залагање за конкурентност,али то се из неког разлога избегава.

  Фонд солидарности су подржали сви,па тако и порезе из којих се финансира.Људи су добили ваучере,привредницима се исплаћују паре за купљену робу,тако да се морало споменути и одакле би то све било финансирано када би укинули наведене привремене порезе.

 31. @ nika, 11.09.2014. 13:01:54

  Imaš čelične živce. zdržao sam 2 minuta. Ono sinoć je mogao gledati samo onaj kome život ili egzistencija zavisi od političara.

  Meni su dosadni. Kontao sam bar da su taj program fino skuckali i okačili na net – pa da prelistam malo.

 32. Simo,
  da li sam slagao kada sam rekao da je odluku o osnivanju Suda BiH, kao najznačajnije postdejtnoske institucije potpisao Nikola Špirić u to vrijeme Presjedavajući Doma naroda i član SNSD-a stranke čiji je i tada i sada predsjednik bio Milorad Dodik, čovjek koji danas tu instituciju proglašava protivustavnom i za njeno osnivanje optužuje druge stranke.

  Simo, da li sam u prethodnoj rečenici izrekao laž ili Dodik laže?

 33. Ovaj simaga i herc ne mogu jedan od drugog da dođu do riječi u omalovažavanju svega što je vezano i za nastup opozicije i za njhov program.Od ranog jutra na nogama,plaćenici crvenosektaški na poslu odbrane neodbranjivog.Džabe sve,džabe,progledao narod!

 34. Једно је сигурно, господа Тадић и Босић неће формирати екипу за пљачку Буџета, што може да прави уштеде од најмање 300 милиона за инвестиције и олакшање оптерећења привреде. Да ништа не ураде друго, то је огроман напредак.

  Тадић је показао културу и смиреност, што је само један сегмент супериорности у односу на Додика.

  Иванић је показао да је културнији од Цвијановићке и поентирао ријечима: “ Срео сам је десетак пита у животу. Како ја перфектно говорим енглески, није била потребна, па је била ФАКТИЧКИ записничар на састанцима које сам имао са странцима. „

  Како Додик никад неће научити ниједан страни језик, он је Цвијановићком импресиониран. Послушна му је, што јако цијени. А она

  је економију изучила превођењем разговора привредника и зна јако пуно.:D

 35. Јебај га,ако можеш ти бити стручњак за све (нпр. Националну стратегију),може и Цвијановићка.Ова је бар некад нешто радила…

 36. Gledao sam emisiju i dojma sam da mi je ona novinarka ispala pred oči sinoć, da bi joj stukao glavu ko šarganu!
  Kakvi su ono jadi?
  Bezuspješno pokušava da imitira bojanu lekić ili oliveru kovačević…
  Ovom ATV-u samo nos viri iz dodikovog šupka!
  UŽAS!!!

 37. СДС никако да се одлучи…
  Тадић каже „ништа се не може обећати“, Босић каже да ће нам послије избора одма бити боље…

  У суштини и они сам знају да не могу побједити Милорада Додика и СНСД. Али зато могу да будне народ различитим информацијама и апсолутно нетачним податцима како би покушали само да и даље безбрижно примају своје високе плате, тј.да збуне неколицину како би имали личну корист. Контрадикторни су сами са собом, замислите онда какви би били са народом…иако не морате да замишљате они су већ показали какав су однос имали према народу. Да не спомињем разне реторичке клишеје које су се могле чути…

  СДС чак не умије да буде опозиција у конкретном смислу, како онда да буде позиција. Сврха опозиције није бити само против позиције, већ усклађивати приједлоге са позицијом.

  Још само да додам, шта рећи за оне који се већ повлаче са „власти“, а још није ни предизборна кампања почела. Већ бјеже, а нису ни стигли… Срећа па имамо предсједника Милорада Додика који не бјежи и који никада неће устукнути пред проблемом већ га ријешити. Зато будимо уз СНСД и Милорада Додика, јер Милорад Додик не бјежи већ иде даље, а проблеме рјешава.

  СНСД једини има кредибилитет у нашем народу јер је показао да има способност вођења како спољне политике тако и унутрашње.

  Не могу да схватим како ови коментатори који подржавају СДС могу да буду толико вулгарни и са толико мржње. Видим да неки спомињу „рат“, „пушке“…молим вас па нико нормалан не може да пожели неки нови рат. Начин на који ће се Република Српска осамосталити неће бити никакав рат, већ миран и правно подржан.

  Ипак, народ зна коме ће опет дати повјерење јер то и заслужује…а то је СНСД-у и Милораду Додику.

 38. Према доступним подаТцима, ти би могао бити Драган Кајтез менаџер са Апеирона. Јеси ли, да без поговора прихватимо ове твоје анализе?

 39. Не треба да ово коментаришем, али погледах свој коментар-рибар од 11 септембра 2014 године од 12.20 часова.

  Стварно сам ПРЕЈАК, нема даље, погледај Симо молим те?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *