Босић: Међународна заједница и ОХР треба да се уразуме

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изразио је очекивање да ће у наредном периоду у међународној заједници и ОХР-у преовладати разум по питању референдума у Републици Српској и да неће повлачити потезе који неминовно воде у продубљавање политичке кризе у БиХ. Босић је рекао Срни да постоји план да се направи још дубља политичка криза […]

понедељак, мај 2, 2011 / 22:28

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изразио је очекивање да ће у наредном периоду у међународној заједници и ОХР-у преовладати разум по питању референдума у Републици Српској и да неће повлачити потезе који неминовно воде у продубљавање политичке кризе у БиХ.

Босић је рекао Срни да постоји план да се направи још дубља политичка криза у БиХ и да се покуша испровоцирати политички конфликт са РС.

"Имајући у виду и оно што се дешавало са хрватским представницима, то би се могло назвати `удруженим подухватом` лидера СДП-а Златка Лагумџије и дијела међународне заједнице", рекао је Босић.

Он је додао да су представници међународне заједнице и ОХР-а сада очито исфрустрирани ситуацијом у БиХ која се већ дуго не миче набоље и сазнањем да су они за то најодговорнији, али да се нада да неће покушати да оптуже другог за катастрофалну ситуацију.

Народна скупштина РС је 13. априла усвојила Одлуку о расписивању референдума на којем ће се грађани Српске изјаснити о наметнутим законима високог представника, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ.

Срна у дипломатским изворима у Сарајеву сазнаје да ће високи представник Валентин Инцко употријебити бонска овлашћења и донијети одлуке о поништењу Oдлуке о референдуму у РС и санкцијама против носилаца најважнијих државних и политичких функција РС и лидера политичких партија, који су подржали одржавање референдума.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *