Босић: Кључ за рјешење пресуде Сејдић-Финци у рукама Драгана Човића

Предсједник СДС Младен Босић тврди да је кључ рјешења за пресуду "Сејдић – Финци" и отварање европског пута БиХ у рукама лидера ХДЗ БиХ Драгана Човића. Тврди да су за тренутну ситуацију у Босни и Херцеговини и ентитетима одговорна три човјека: Човић, Додик и Лагумџија као лидер СДП-а који је постао дио зачараног круга. Босић […]

петак, 31 јануара, 2014 / 10:14

Предсједник СДС Младен Босић тврди да је кључ рјешења за пресуду "Сејдић – Финци" и отварање европског пута БиХ у рукама лидера ХДЗ БиХ Драгана Човића.

Тврди да су за тренутну ситуацију у Босни и Херцеговини и ентитетима одговорна три човјека: Човић, Додик и Лагумџија као лидер СДП-а који је постао дио зачараног круга.

Босић је у интервју БХРТ рекао да Човић у случају "Сејдић – Финци" види као могућност распакивања дејтонског споразума с циљем рјешавања "хрватског питања".
Босић је категоричан у тврдњи да се ту ради о блокади доношења те одлуке зато што Хрвати желе да ријеше свој статус.

"Када буде Човић закључио да је постигао свој интерес, тада ћемо ми имати рјешење. С друге стране имате све гласнију хрватску страну. Хрватска је сад чланица Европске уније, Хрватска гласа о функционерима Европске уније. Њихови чланови Европског парламента дижу руке за европске чиновнике међу којима је и Филе и Соренсен и сви остали. И то се већ сада осјећа у односу према Хрватима", рекао је Босић.

Предсједник СДС-а тврди да би политичари из РС у сличној ситуацији сигурно били изложени притиску са свих страна.

Босић каже да у овој ситуацији може да разумије и понашање предсједника СНСД-а Милорада Додика.

"Могу да схватим зашто подржава Човића у тој намјери распакивања Дејтонског споразума, јер Додику у овом тренутку пред изборе треба нека друга криза која није концентрисана на економску и социјалну ситуацију у Републици Српској, него у пажњу ставити на ово што се прича око Сејдић – Финци, сукоби странака бошњачких, хрватских, српских."Оставите одговор