Босић: Б. Тадић је требао бити у Косовској Митровици

Предсједник СДС-а Младен Босић сматра да је потпуно јасно да Савјет министара БиХ не може бити формиран, за шта је окривио бошњачке и хрватске странке у Федерацији БиХ. "Ситуација у вези са формирањем Савјета министара постаје све озбиљнија. Нема никаквих помака и ситуација је озбиљнија него што је била у протеклом времену", рекао је Босић […]

четвртак, 1 децембра, 2011 / 20:12

Предсједник СДС-а Младен Босић сматра да је потпуно јасно да Савјет министара БиХ не може бити формиран, за шта је окривио бошњачке и хрватске странке у Федерацији БиХ.

"Ситуација у вези са формирањем Савјета министара постаје све озбиљнија. Нема никаквих помака и ситуација је озбиљнија него што је била у протеклом времену", рекао је Босић новинарима у Бањалуци.

Подсјећајући да је лидер СДП-а Златко Лагумџија заговорник промјене Устава и грађанске БиХ, Босић је нагласио да Република Српска и њени грађани неће никада прихватити такав приједлог.

Он није искључио могућност реаговања међународне заједнице због неформирања Савјета министара, али је поновио да СДС и странке из Републике Српске не сносе кривицу за неформирање власти.

"СДС је у више наврата нудила рјешења овог проблема, али то није наишло на разумијевање странака из Федерације, посебно Златка Лагумџије", рекао је Босић.

Босић је поздравио јучерашње отварање аутопута Градишка – Бањалука, наводећи да је то требало да се деси раније. Он је додао да за повећање финансијских средстава за изградњу аутопута мора неко одговарати.

Он је навео да је јучерашње присуство на отварању аутопута предсједника Србије Бориса Тадића служило у политичке сврхе. "Тадићу је било боље да јуче буде у сјеверној Косовској Митровици са својим народом", сматра Босић.

Коментаришући измјене и допуне Изборног закона РС, изгласане у Народној скупштини, Босић је рекао да оне "одговарају СНСД-у" и да "могу промијенити политичку сцену РС, што свакако није у реду".

Босић је додао да се СДС залаже за укидање Оружаних снага и демилитаризацију БиХ.Оставите одговор