Босић: Аранжмани након званичних резултата

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић, изјавио је на конференцији за медије у Бијељини да је ова странка незадовољна брзином објављивања резултата избора, те да СДС неће улазити ни у какве преговоре док се не буду знали односи снага у парламентима. Спорост ЦИК оставља простор за сумњу у махинације, којима су политичари били склони у […]

понедељак, октобар 18, 2010 / 12:12

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић, изјавио је на конференцији за медије у Бијељини да је ова странка незадовољна брзином објављивања резултата избора, те да СДС неће улазити ни у какве преговоре док се не буду знали односи снага у парламентима.

Спорост ЦИК оставља простор за сумњу у махинације, којима су политичари били склони у бившим процесима, рекао је Босић.

СДС ће тек након објављивања званичних резултата ући у разговоре о политичким аранжманима на нивоу БиХ и Републике Српске, и о правцу политике странке и могућим коалицијама ће одлучивати Главни одбор СДС.

-Ми нисмо имали никаквих разговора до сада, сем са предизборним коалиционим партнерима ПДП и СРС. Очекујемо да ћемо имати разговоре и са СНСД, СДА, СДП, ХДЗ и другим странкама са којима смо били у незваничним контактима-рекао је Босић, додавши да постоје назнаке из СНСД за генералне разговоре, али да преговора није било.

Он је оцијенио да изборна рачуница у парламенту БиХ оставља простор за све комбинације, и да према постојећем распореду снага може доћи до продубљивања кризе, јер ће бити тешко формирати власт на нивоу БиХ.

Босић се осврнуо на изјаве да су Срби напустили Сарајево из економских разлога, јер су продајом станова у овом граду могли да купе по један у Београду и Бањој Луци, као наставак измишљотина којима се Срби у свакој прилици представе у што црњем свјетлу, док су Бошњаци универзалне жртве.

Он је обећао да ће СДС на све начине покушати да се бори за права Срба у Федерацији, као и свих категорија у Српској, наводећи да су се чланови неких удружења ставили у службу СНСД.

-Господин Ракуљ из удружења пензионера је тек након избора изјавио да је статус ове популације очајан и да су пензије мале. Али је ћутао прије избора и преварио пензионере, и дозволио да се колаиција СП-ПУП прикажу као борци за права пензионера, иако је у питању партија на власти, која је, да је хтјела, рјешавала те проблеме и раније-додао је Босић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *