Борис Тадић за инжињеринг идентитета

НОВИ САД – Предсједник Србије Борис Тадић пожелио је грађанима Србије срећан Видовдан, истичући да је тај празник слава српског идентитета, али и поручивши да ће Срби у будућности морати да дограђују свој идентитет тако што ће више да раде и покажу више дисциплине и приљежности. „Данас сви наши сународници обележавају овај дан како и […]

понедељак, 28 јуна, 2010 / 10:47

НОВИ САД – Предсједник Србије Борис Тадић пожелио је грађанима Србије срећан Видовдан, истичући да је тај празник слава српског идентитета, али и поручивши да ће Срби у будућности морати да дограђују свој идентитет тако што ће више да раде и покажу више дисциплине и приљежности.

„Данас сви наши сународници обележавају овај дан како и приличи вековима. Није време за велике говоре већ за велика дела, и треба ангажовати све државне и националне потенцијале како би се остварила та велика дела, а највећи задатак је увести Србију у ЕУ”, изјавио је Тадић на обиљежавању славе Српског покрета обнове у Новом Саду.

Према његовим ријечима, Србија је за собом оставила 90- те године, и данас је демократско друштво на које њени грађани могу бити поносни, али и даље има простора за унапређивање институција и демократије.

„Верујем да ћемо за неколико година моћи да се нађемо и кажемо да смо наш посао завршили, да ће Србија бити чланица ЕУ. Понекад са ЕУ ломимо копља, понекад нисмо задовољни како ми радимо, понекад нисмо задовољни како нас ЕУ прихвата, али уверен сам да ћемо на крају остварити тај наш велики циљ”, рекао је Тадић.

Тадић је рекао да ће Србија у ЕУ ући са сопственим идентитетом, али да ће, као и до сада, поштовати идентитет других.

„Не можемо да одустанемо од поштовања нашег идентитета и зато је обележавање Видовдана део наше традиције и део нашег идентитета у будућности”, закључио је Тадић.Оставите одговор