Борис Тадић оснива странку!

Како Б92 незванично сазнаје, Борис Тадић је одлучио да предводи Демократски фронт у коме ће бити дио ДС, Душан Петровић и Ненад Чанак, а са ЛДП се преговара. Уз Тадића би тако на предстојећим изборима, у новој политичкој партији под именом Демократски фронт, требало да учествују неки садашњи чланови ДС, затим окупљени око посланичке групе […]

уторак, 28 јануара, 2014 / 14:40

Како Б92 незванично сазнаје, Борис Тадић је одлучио да предводи Демократски фронт у коме ће бити дио ДС, Душан Петровић и Ненад Чанак, а са ЛДП се преговара.

Уз Тадића би тако на предстојећим изборима, у новој политичкој партији под именом Демократски фронт, требало да учествују неки садашњи чланови ДС, затим окупљени око посланичке групе „Заједно за Србију“ бившег демократе Душана Петровића, као и Лига социјалдемократа Војводине Ненада Чанка.

„Заједно за Србију“ је у сада већ распуштеном парламенту Србије имао седам посланика, међу којима су четири бивша члана ДС Душан Петровић, Миодраг Ђидић, Бошко Ристић и Милован Марковић, као и некадашњи функционери фракције СПО, тзв. Изворни СПО.

Незванично, у току су преговори са ЛДП, чији је лидер Чедомир Јовановић у недјељу изјавио да је „време да ЛДП почне да спроводи своју политику“, али да пред ванредне изборе први саговорници ЛДП-а „свакако неће бити странке данашње владајуће коалиције“.0 КОМЕНТАРА

  1. Грешка, исправно је Борису Тадићу оснивају странку. Шта ли ће сад предсједник СНСД-а, коме ће приволети царству? Да ли да буде доследан па макар и губио са БТ или да окрене ћурак као и увијек до сад, принципијелно попуштање?