Борис Комненић добитник награде "Раша Плаовић"

БЕОГРАД – Овогодишња награда "Раша Плаовић”, коју Народно позориште у Београду додјељује за најбоље глумачко остварење у сезони, припала је Борису Комненићу за улогу Дезмонда Мортона у представи "Државни службеници”, по тексту Роналда Харвуда и у режији Ђурђе Тешић, саопштено је вечерас из националног театра. Жири у саставу Егон Савин (предсједник) и чланови Мухарем Первић, […]

недеља, 21 новембра, 2010 / 11:55

БЕОГРАД – Овогодишња награда "Раша Плаовић”, коју Народно позориште у Београду додјељује за најбоље глумачко остварење у сезони, припала је Борису Комненићу за улогу Дезмонда Мортона у представи "Државни службеници”, по тексту Роналда Харвуда и у режији Ђурђе Тешић, саопштено је вечерас из националног театра.

Жири у саставу Егон Савин (предсједник) и чланови Мухарем Первић, Борис Исаковић, Владан Гајовић и Зоран Раичевић на данашњој сједници у дирекцији Драме Народног позоришта донио је једногласну одлуку о лауреату за сезону 2009/2010.

Поред Комненића, кандидати за награду били су Радмила Живковић, Мирјана Карановић, Петар Бенчина, Марко Живић, Милена Дравић, Милена Павловић-Чучиловић, Петар Краљ, Гордан Кичић, Небојша Илић, Бранимир Брстина и Ивана Кнежевић.

Награда ће Комненићу бити уручена у понедељак, 22. новембра, на свечаности која ће се одржати на Великој сцени поводом 142. рођендана националног театра.Оставите одговор