Бореновићево писмо за ЕПП: Честитка Долу у име нашег лијепог континента

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић честитао је предсједнику Европске народне партије (ЕПП) Жосефу Долу побједу на окончаним изборима за Европски парламент.

уторак, 28 маја, 2019 / 13:47

"Уважени господине Дол (на фотографији Младен Иванић приликом разговора са истим, прим. Фронтал.СРБ), у своје лично и у име Партије демократског прогреса упућујем Вама и Европској народној партији искрене честитке на побједи на изборима за Европски парламент. У никад изазовнијој политичкој ситуацији у Европи, кад су се над нашим лијепим континентом надвили мрачни облаци неодговорног популизма свих врста, обојени додатно ксенофобијом и примјетним дефицитом било какве смислене визије, успјели сте поново да добијете највеће повјерење Европљана нашим идејама слободе,тржишне економије, владавине права и толеранције.

То су исте оне вриједности којебаштини и ПДП као чланица Европске народне партије и ми врло добро знамо колико је тешко борити се за те идеје, јер смо једна од ријетких политичких партија у Републици Српској и БиХ која јасно и одлучно промовише те вриједности", истакао је Бореновић и додао да је посебно важно што већину у новоизабраном Европском парламенту чине недвосмислено проевропске странке, а што гарантује опстанак, развој ипросперитет европског пројекта.

"Значајан је изазов да нова Европска комисија снажније, динамичније и политички одлучније настави процес проширења Европске уније на земље западног Балкана, јер овај простор не смије остати изоловано острво у Европи. Зато, као изразита проевропска странка у регији, ПДП ће дати свој пуни допринос напорима Европске народне партије да се кроз органе и институције ЕУ креира свима видљива и осјетна динамика европских интеграција регије као једини гарант мира, стабилности и просперитета и на западном Балкану и у цијелој Европи", нагласио је Бореновић.