Бореновић, Вукота и Иванић попили кафу пред почетак кампање

„Хтио сам њима, најближим сарадницима, а прије свега пријатељима – Младеном и Вукотом – да попијем кафу у само свитање дана који нас убрзо води до потпуног сванућа у Српској, нормалног живота, без страха, сигурног, са пуном владавином права у којем ће се цијенити стручност, а не подобност“, изјавио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић

петак, 7 септембра, 2018 / 07:46

Он је, симболично, у центру Бањалуке, у само свитање попио кафу са кандидатом за предсједника Републике Српске Вукотом Говедарицом и кандидатом за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младеном Иванићем.

„Као одговорни и озбиљни људи у ове изборе идемо са најбољим кандидатима, стручним и поштеним људима, који хоће да Српска буде нормална земља у којој има Посла, Достојанства и Правде. Младеново искуство и мудрост заједно са Вукотином енергијом, вољом и нашом пуном искреношћу да обновимо републику економски, демографски и морално нам даје за право да вјерујемо да ће Српској сванути 7.октобра“, додао је Бореновић и наставио:

„ПДП има програм, људе и визију како да живимо нормално од свог рада, уз поштивање закона и са много више осмијеха на лицима, много више задовољних људи који опстају у нашој отаџбини. Користим прилику да позовем све учеснике предизборне кампање, како у мојој тако и странкама, на власти или у опозицији, да се суздржимо од тешких ријечи и говора мржње, него да снагом аргумената и ставова покушамо увјерити људе да у што већем броју изађу на изборе. Јер ће само то дати пуни легитимитет изабраним представницима и учинити их довољно одговорним да раде за свој народ. А ми већ овог јутра знамо:

Свиће за народ и Српску!“, закључио је Бореновић. Вукота Говедарица, кандидат за предсједника Републике Српске рекао је да је увјерен да ће се симболика свитања претворити у реалност и да ће у наредне 4 године свитати бољи дани од оних који свићу скоро већ тринаест година.

„Ово нису избори у којима једна политика или политичка организација губи изборе. Ово су дани у којима један народ добија или губи будућност. Вјерујем у достојанствену будућност народа у Републици Српској“, рекао је Говедарица.

Младен Иванић, кандидат за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, истакао је да постоји огромна разлика између њега и његовог противкандидата:

„Окренут сам будућност, он прошлости. Ја сам окренут друштву у којем човјек може нормално да живи, он ствара друштво из којег човјек одлази. Желим да Република Српска буде дио свијета, он ради на томе да буде изолована. Желим да се борим аргументима, он се бори увредама. Знам да ће нормалније и здравије побиједити и оптимизмом чекам наредних тридесет дана“.Оставите одговор