Бореновић у сијенци три милиона зајма градске власти: Влада РС води политику безочног задуживања

"Власт у Републици Српској спроводи једну бахату и скандалозну политику безочног задуживања и оптерећивања грађана, док с друге стране користи јавна средства за своје привилегије."

среда, 24 марта, 2021 / 13:54

"Возикају се на посао из Бањалуке у Сарајево авионом, лете на приватна путовања од Тел Авива, преко Рима, Прага, Салцбурга до Беча и других дестинација и све то плаћају грађани Републике Српске", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић поводом још једног задужења Владе Републике Српске.

Бореновић додаје да је то само једна од пљачки буџета Републике Српске:

"У тешко пандемијско вријеме украли су милионе КМ на респираторима и ставили у своје џепове. Праве фиктивне уговоре о разноразним услогама које се не испоручују, ишли су до те мјере да су крали на бакарном крову установе културе у Бањалуци.

С једне стране тако отимају, а с друге стране задужују народ Републике Српске и тако покушавају заташкати и сакрити размјере пљачке. То је једна политика која води републику у суноврат, политика људи који не воле своју земљу и то мора бити заустављено", истакао је Бореновић.

Бонус о Агресији НАТО, као закључак о политици придруживања овом војном савезу?

"На данашњи дан прије 22 године почело је дугих 78 дана тешког страдања српског народа и након толико времена сјећања на слике зграда у пламену, срушених мостова, убијених цивила, не могу да изблиједе", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић поводом годишњице почетка НАТО бомбардовања (агресије, прим. Фронтал.РС) тадашње Савезне Републике Југославије.

Бореновић каже да се српски народ са обје стране Дрине крајем деведесетих више пута суочио са ударом вишеструко јаче силе, али је као много пута кроз историју, успио да опстане и издигне се након страдања:

"Остала је чињеница да су 24. марта 1999. године најгрубље прекршене норме међународног права и да је напад који је реализован без одлуке Савјета безбједности УН био илегалан. Остаје и да се сјећамо да су у пепелу остале фабрике, стамбени објекти, да су падали мостови, уништавани путеви. Не смијемо заборавити да је током бомбардовања страдало више од 3500 људи, међу којима је било и 89 дјеце, нити да још увијек трпимо неправду што нико није одговарао за илегално уништавање једне земље и смрти невиних људи", каже Бореновић.

Он истиче да догађаји током и након НАТО бомбардовања подсјећају не само на још једну жртву коју је поднио српски народ, него и на особине које су нас кроз вијекове одржале – пркос, храброст и снагу, што као народ никада не смијемо да изгубимо.