Бореновић у име странке пружио подршку Станивуковићу

"Велика народна побједа и изборна воља да градоначелник Бањалуке буде Драшко Станивуковић је од огромног значаја не само за Бањалуку, него за читаву Републику Српску", рекао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић данас након одржане сједнице проширеног Колегијума ПДП.

петак, 8 јануара, 2021 / 15:14

"Као Партија демократског прогреса пружамо пуну подршку градоначелнику Станивуковићу да имплементира све добре идеје, пројекте и програме како би Бањалука била боља, љепша, модрнија и примјер како и читава Република Српска може бити таква, након свих изазова са којима се суочавамо", рекао је Бореновић.

Бореновић је истакао задовољство првим седмицама рада градоначелника Станивуковића, који је, како каже, показао да се може на другачији начин водити град и показати да грађани могу очекивати боље резултате него раније:

"Прије свега, ту мислим на транспарентност у раду, објављивање свих података који су од јавног интереса, борбу против корупције и вредновање стручности. Посебно нас радује што се показало да је наш Програм обнове Републике Српске, на којем смо заједно у ПДП-у радили, има своје упориште и у рјешавању проблема грађана Бањалуке, односно локалних заједница", истакао је.

"Свјесни смо великих очекивања грађана, али и наша очекивања од нас самих су огромна. Наш мандат није пуко вршење власти као свих претходних година, него доношење позитивних промјена", рекао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је и предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука.

Станивуковић је истакао да досадањи кораци, али и планирани пројекти представљају нови модел понашања у политичком животу Бањалуке и Републике Српске, што укључује и град без подјела на подобне и неподобне, а што ће се посебно показати у наредном периоду.