Бореновић у Добоју дијелио грађанима књигу „Мали принц“

Данас смо грађанима дијелили примјерке безвременске књиге ‘Мали принц’ и тако на симболичан жељели да покажемо да култура и образовање на смију бити запостављени. Напротив, те области заузимају посебно мјесто у нашем Програму обнове Републике Српске.

петак, септембар 28, 2018 / 15:57

“Инсистирамо на реформи образовног система, јер је то оно што наредним генерацијама, нашој дјеци, остављамо у наслијеђе“, истакао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић који је данас, заједно са кандидатима ПДП-а, разговарао са грађанима Добоја.

Оливера Недић, кандидаткиња ПДП-а за НСРС из изборне јединице 5, истакла је да је ПДП у свом Програму обнове Републике Српске посвећен перманентном образвоању још од предшколског узраста.

„Само 13% дјеце похађа предшколско образовање, што никако није довољно, јер се та доб показала релевантном за сва каснија животна достигнућа. Такође, промишљамо о талентима и свој оној дјеци која су неправедно запостављена у данашњем систему. Програмом обнове предвидјели смо реформу школског система којим би више пажње било посвећено нашој талентованој и напредној дјеци“, истакла је Недићева.

„Наш циљ је да данас, али и у будућности, утичемо на то да се љубав према читању и свијест о важности општег образовања развија код наше дјеце. То је првенствено наша обавеза као родитеља, али и као друштвено одговорних људи“, рекао је Слободан Васиљевић, кандидат ПДП-а за НСРС из изборне јединице 5.

Након активности у центру Добоја, Бореновић је присуствовао дружењу са симпатизерима и члановима ПДП-а из Добоја у излетишту Преслица.

 

(Оно што је посебно битно нагласити, а свакако из перспективе Фронтал.СРБ, јесте да су дијељене књиге штампане српским писмом.)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *