Бореновић: Одвратно је било слушати Додика, како понавља Вучуревићеве лажи

Бореновић каже да је потпуно спокојан након оптужби, јер у њима нема ни слова истине, а да је Вучуревић имао било каква сазнања и сам би требао одговарати, будући да је и прикривање кривичног дјела кривично дјело.

четвртак, 28 октобра, 2021 / 12:07

– Одвратно је било слушати Додика како на посебној сједници понавља Вучуревићеве лажи са којим иначе годинама не причам, нити има додира са партијским активностима. Сад му само преостаје да у судском поступку одговара за све одвратне неистине које је изнио под патронатом свог шефа Додика, који ми је лично у цркви, хињски се смијући, рекао да је то све његово дјело. Подједнако одвратно је било слушати и Додикове увреде и одвратне квалификације упућене народним посланицима, како са говорнице, тако и током пауза, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

– Он ће своје рећи на суду, а историја, а сигуран сам и наше правосуђе, судиће о дјеловању Милорада Додика. Сада је потпуно јасно: он жели да уништи Републику Српску да би себе спасио и да не би одговарао за злочине које је починио. Слободно могу тако рећи, јер шта је друго чињеница да су се из његовог кабинета куповали респиратори и продавали Републици Српској по десет пута вишој цијени? И за то и за многа друга кривична дјела којим су опустошили Републику Српску требају да одговарају. Ко је одговарао за почињен криминал у бившој Југославији након њеног распада? Нико, јер је нема. Е, то је његов циљ са Републиком Српском – да је уништи, да би себе спасио, каже Бореновић.