Бореновић: Од пензионера ће се годишње узимати 50 милиона КМ

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић тврди да се Нацртом закона о пензијско-инвалидском осигурању Републике Српске на годишњем нивоу "узима" 50 милиона КМ од пензионерске популације. "Овај Нацрт закона је одраз катастрофалног финансијског стања у РС. Узимање наведене суме новца значило би да ће 45 000 пензионера у РС добити мању пензију за 100 КМ мјесечно", рекао […]

недеља, 10 јула, 2011 / 18:22

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић тврди да се Нацртом закона о пензијско-инвалидском осигурању Републике Српске на годишњем нивоу "узима" 50 милиона КМ од пензионерске популације.

"Овај Нацрт закона је одраз катастрофалног финансијског стања у РС. Узимање наведене суме новца значило би да ће 45 000 пензионера у РС добити мању пензију за 100 КМ мјесечно", рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци.

Он очекује да представници борачке и пензионерске популације у РС оштро реагују на наведени Нацрт закона. "Ово је додатно сиромашење пензионера у РС, који су тренутно најсиромашнији на Балкану", додао је Бореновић.

Потпредсједник ПДП-а Славко Вучуревић истакао је да се Нацртом закона о пензијско-инвалидском осигурању борачка популација жели истиснути из Фонда пензијско-инвалидског осигурања РС.

Народна скупштина РС требало би да на деветој сједници, која ће почети у четвртак, 14. јула, разматра Нацрт закона о пензијско-инвалидском осигурању.Оставите одговор