Бореновић: Било каква врста изолације може бити погубна за Српску

Бореновић истиче да улога власти, предвођене СНСД-ом, треба да буде заштита интереса грађана Републике Српске, а не провођење безумних политика и вјешто разрађених лажних сукоба са њиховим коалиционим партнерима на БиХ нивоу:

субота, 9 октобра, 2021 / 09:36

– Било каква врста изолације, посебно економске, могла би бити погубна за Републику Српску, зато је првенствено у нашем интересу да водимо разумну и мудру политику, чувајући достојанство и интегритет Републике Српске, али и не улазећи у беспотребне сукобе, хазардерство, авантуризам, коцкање са народом који за циљ имају само прикупљање политичких поена за дневну употребу, а дугорочно могу бити озбиљан проблем, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

– У већини случајева се, очигледно, интерес власти и интерес народа не поклапају. За вријеме власти СНСД-а корупција и непотизам цвјетају, народ одлази и све смо задуженији. Најаве економских санкција и евентуална реализација истих су изузетно опасне за грађане Републике Српске, док су припадници владајућег клана своје интересе заштитили, прибавили баснословна богатства, те на њих, за разлику од народа, потенцијална изолација у коју нас воде својом неразумном политиком, не може значајно утицати, истиче Бореновић.

Он додаје да је интерес Републике Српске све оно што актуелна власт не може да испоручи:

– Не могу корумпирани да се боре против корупције, заштитници неправде за владавину права, плачкаши избора и народне воље за поштене изборе, они који нас због својих интереса дијеле по сваком основу да проводе унутрашњи договор и чувају стабилност. Република Српска има своје надлежности гарантоване Дејтонским споразумом и Уставом и једина опасност дерогирања истих пријети од власти која би од нас да направи пусто острво у Европи и свијету. Мудра, озбиљна и политика са дугорочном визијом, све оно што не ради ова власт, једини је гарант напретка и развоја Републике Српске, поручио је Бореновић.