Борци Исламске државе прерушени у жене бјеже из Ирака

Припадници екстремистичке Исламске државе почели су да брију браде и да се облаче у жене да би побјегли од борби, тврде ирачке снаге, а објавио је данас "Дејли мејл”. На друштвеним мрежама појавио се низ фотографија на којима се виде мушкарци у женској одећи и нашминкани, који су наводно ухваћени док су покушавали да побјегну […]

понедељак, март 16, 2015 / 12:08

Припадници екстремистичке Исламске државе почели су да брију браде и да се облаче у жене да би побјегли од борби, тврде ирачке снаге, а објавио је данас "Дејли мејл”.

На друштвеним мрежама појавио се низ фотографија на којима се виде мушкарци у женској одећи и нашминкани, који су наводно ухваћени док су покушавали да побјегну из сјеверног дијела Ирака.

Фотографије, постављене на Инстаграму, приказују како представници власти скидају бурке, испод којих су се крили младићи или чак мушкарци са брковима.

На једној од њих види се преплашени тинејџер са розе сенком за очи.

Засад није познато када су фотографије начињене, али су објављене пет дана након што су тројица мушкараца из те области оптужена за хомосексуланост. Њих су јавно мачевима погубили припадници Исламске државе.

Према шеријатском закону, ког се Исламска држава чврсто придржава, женама је забрањено да учествују у борби.Оставите одговор