Борао у Брчком

Предсједник Свјетске атлетске федерације Пако Борао изјавио је данас у Брчком да је Видовданска трка у овом граду једна од најпрестижних трка на 10 километара у свијету којој је ИААФ додијелио бронзани лејбл.  Борао, који је у Брчко допутовао синоћ да би сутра присуствовао 15. Видовданској трци, на конференцији за новинаре рекао је да је […]

петак, 24 јуна, 2011 / 14:24

Предсједник Свјетске атлетске федерације Пако Борао изјавио је данас у Брчком да је Видовданска трка у овом граду једна од најпрестижних трка на 10 километара у свијету којој је ИААФ додијелио бронзани лејбл.

 Борао, који је у Брчко допутовао синоћ да би сутра присуствовао 15. Видовданској трци, на конференцији за новинаре рекао је да је Видовданска трка лидер у овом дијелу Европе и позната на међународном нивоу.

"Ова трка има специфичан дио који показује културу и образовање, а то су дјечије трке које се одржавају непосредно прије главне трке и самој трци и елитним такмичарима дају позитиван тон", рекао је Борао.

Предсједник АИМС-а је поручио да је "трчање постало један од најважнијих догађаја у свијету, јер има милион људи који вјежбају, и јавна администрација схвата да је ово јако добра инвестиција за град, промоцију спорта, здравог живота и пријатељства".

Директор Видовданске трке Борислав Ђурђевић пожелио је добродошлицу предсједник АИМС-а и честитао му на избору на ту функцију.

"Мислим да ћемо сутра имати добро такмичење. Долазак Бораоа у наш град, у суштини је признање и нама и цијелом региону, да смо успјели направити трку која је ушла у ред највећих трка у свијету", рекао је Ђурђевић.

Трка званично почиње сутра у 15.00 часова такмичењем у пузању малих беба, у 18.00 часова стартује главна трка на 10 километара.

"У овом моменту град Брчко има 180 пријављених учесника у сениорској конкуренцији а како сада ствари стоје тај број ће прећи 200", навео је Ђурђевић и додао да је велики број волонтера ангажован на 15. Видовданској трци.

За 15.00 часова је најављена конференција са фаворитима 15. Видовданске трке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *