Борац у штрајку

Састанак представника Административне службе града Бањалука и директора Борца Радмила Шиповца, који је био заказан за јуче, није одржан, а разлог је што њему није могао да присуствује градоначелник Слободан Гаврановић, који је на службеном путу у Италији. Фудбалери Борца и даље су у штрајку. – Вјерујемо да ће до састанка брзо доћи, јер се […]

петак, фебруар 22, 2013 / 10:50

Састанак представника Административне службе града Бањалука и директора Борца Радмила Шиповца, који је био заказан за јуче, није одржан, а разлог је што њему није могао да присуствује градоначелник Слободан Гаврановић, који је на службеном путу у Италији.

Фудбалери Борца и даље су у штрајку.

– Вјерујемо да ће до састанка брзо доћи, јер се наставак првенства неумитно приближава. Вољели бисмо да идуће суботе истрчимо на терен у Градачцу, али желимо да нам се бар неко обрати и каже шта и како даље. Сви смо свјесни да овако више не може и не иде, али за актуелну ситуацију у клубу играчи нису криви – нагласио је капитен Борца Драшко Жарић.

Спортски директор Бањалучана Дарко Љубојевић у овом тренутку не види начин на који би Борац изашао из кризе.

– Сви знамо да је потребно направити системско рјешење, јер само на тај начин клуб може опстати. Ово што се радило посљедњих година је било пуко преживљавање, односно животарење од данас до сутра, али више не може тако. Ако се нешто радикално не промијени у идућим данима, неће бити никакво чудо уколико играчи почну одлазити са Градског стадиона. Наиме, послије три неисплаћене плате они могу раскинути уговор, односно постати слободни играчи и без икакве надокнаде отићи у неку другу средину – нагласио је Љубојевић.

Иако су и даље у штрајку, фудбалери ће у суботу отпутовати у Зеницу и одиграти утакмицу са Челиком. Меч на “Билином пољу” је хуманитарног карактера и још раније је договорен са кормиларом Челика Владом Јагодићем. Сав приход од продатих улазница иде за лијечење младе Зеничанке Амине Халилић и то је једини разлог зашто ће играчи путовати у Зеницу. Штрајк ће трајати све док им се не исплате заостале плате или им се неко не обрати и каже шта и како даље. До тада ће радити самоиницијативно, каже шеф стручног штаба Бањалучана Слободан Старчевић.

Блокада рачуна од стране Школе фудбала “Џаја” и неисплаћене три и по плате нису једини финансијски проблеми Борца.

– Да би у суботу 2. марта наши играчи истрчали на меч у Градачцу против домаће Звијезде морамо да измиримо дугове Фудбалском савезу БиХ и Заводу за медицину рада и спорта Републике Српске. Савезу морамо уплатити за котизацију, али имамо и дуг на основу казни из првог дијела сезоне – 12.000 марака. Морамо да ријешимо и дуговање према Фудбалском клубу БСК због трансфера Бојана Пузигаће (15.000 марака, односно пет мјесечних рата по 3.000), али и дуг према нашем некадашњем играчу Дражену Међедовићу (14.700 марака). Уз све то не можемо да добијемо ни потврду да су играчи били на љекарском прегледу, јер смо дужни Заводу за медицину рада и спорта РС, који неће да нам изда потврде док се не намире потраживања – рекао је директор Борца Радмило Шиповац.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор