Бомба у Суду БиХ: Пакет послат из Жепча, био адресиран на Меџиду Кресо

Пакет са бомбом, који је јутрос достављен у Суд БиХ, био је адресиран на предсједницу те институције Медџиду Кресо, саопштено је из Балканске истраживачке мреже /БИРН/. Пакет је стигао из Жепча и познат је идентитет пошиљаоца, али из Одјељења за информисање Суда за сада не могу да открију његово име и презиме. Портпарол Суда Мануела […]

уторак, 2 августа, 2011 / 15:59

Пакет са бомбом, који је јутрос достављен у Суд БиХ, био је адресиран на предсједницу те институције Медџиду Кресо, саопштено је из Балканске истраживачке мреже /БИРН/.

Пакет је стигао из Жепча и познат је идентитет пошиљаоца, али из Одјељења за информисање Суда за сада не могу да открију његово име и презиме.

Портпарол Суда Мануела Хоџић рекла је да је у пошиљци насловљеној на предсједницу Суда на улазу детектором откривена бомба.

"На лице мјеста стигли су припадници Државне агенције за истраге и заштиту (Сипа), федералне и кантонална полиција. Урађена је форензичка анализа, узети су отисци прстију. Нама је познат идентитет особе која је послала пакет, али у интересу истраге не можемо рећи о коме је ријеч", наводи Хоџићева.

Према њеним ријечима, пошиљку је доставио курир на мјесто гдје се обавља контрадиверзиона контрола приликом улаза у Суд БиХ, који је у саставу комплекса правосудних институција.

Хоџићева је навела да је већина судија тренутно на годишњем одмору, али да је Кресо дошла на посао када је сазнала за пријем пошиљке.

У току је састанак полицијских структура поводом овог случаја.