21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Бомба није активирана: ФСБ ухапсио домаћег исламистичког терористу са везама у Сирији

Руска Федерална служба безбједности /ФСБ/ спријечила је терористички напад у Москви, саопштено је из ФСБ-а. У саопштењу се наводи да је ухапшен држављанин Русије који је планирао да активира импровизовану експлозивну направу.

четвртак, 15 јула, 2021 / 17:19

"Као резултат предузетих мјера у Москви, ухапшен је руски држављанин, који је планирао да организује терористички напад у јулу активирањем импровизоване експлозивне направа на прометним мјестима", истиче се у саопштењу.

Код осумњиченог пронађени су дијелови за израду импровизоване експлозивне направе, а упутства за то, као и преписка са члановима међународних терористичких организација у Сирији пронађени су на опреми коју је користио за комуникацију, јавио је "Спутњик".

Истражно одјељење ФСБ-а покренуло је кривичну истрагу, која је у току.

"У интересу истраге, идентитет терористе није објављен", додали су из ФСБ-а.