Боља и Здрава Србија: Парошки прича о српској Војводини, Јовановић о децентрализованој Шумадији

Први пут Срби из Војводине, који чине 90 одсто укупног становништва ове територије, са коалиционом листом Здраве Србије и Боље Србије, која је и српске Војводине листа, легитимно конкуришу за Скупштину и Владу Србије – изјавио је Милан Парошки.

субота, 23 маја, 2020 / 20:44

Парошки је потпредседник Здраве Србије и кандидат за посланика на листи "Милан Стаматовић – Здраво да победи – Драган Јовановић – Боља Србија – Здрава Србија".

Захваљујући овој листи, Војводина сада има за кога да гласа јер је Србији потребна српска Војводина као алтернатива другим војвођанским политичким странкама које се залажу за стварање неке другачије Војводине, чији темељи не почивају на очувању националног идентитета српског народа – рекао је Парошки.

Осим одбране српских националних интереса у Војводини, један од најважнијих програмских циљева коалиције Здраве Србије и Боље Србије је децентрализација Србије и равномеран регионалан развој свих подручја Србије, укључујући и нашу северну покрајину, која има потенцијала и зато би и требало да постане један од најважнијих регионалних привредних центара и у нашој држави али и у региону – закључује Милан Парошки.

Децентрализација Србије

По први пут Србија има за кога да гласа и изборна листа "Милан Стаматовић – Здраво да победи – Драган Јовановић" коју чине Боља и Здрава Србија на својој листи има домаћине, људе који су направили резултате у својим локалним самоуправама и људе који увек могу да изађу пред своје комшије, своје суграђане и да им кажу шта су то урадили и који су то ставови и идеје које ће они заступати у Скупштини Србије – изјавио је Драган Јовановић, лидер "Боље Србије".
 
Наш главни циљ, наставио је Јовановић, јесте децентрализација Србије, јер Србију не чине само грађани Београда, Новог Сада или Ниша, већ и домаћини Шумадије и Западне Србије као и свих мањих градови, насеља и села од Хоргоша до Драгаша и од Ниша до Љубиша, а да не заборавим, и од Тополе па до Мокре Горе.Оставите одговор