Боксит: Производња руде почела са закашњењем

Рудари у Компанији "Боксит" из Милића вјерују да ће успјети да произведу довољне количине руде за купца, с обзиром да је рударска производња кренула са приличним закашњењем. Оптимизам дијели и предсједник Компаније Рајко Дукић који је изјавио Срни да су рударски капацитети од прије неколико дана у пуном погону. Он је рекао да је био […]

субота, април 20, 2013 / 08:01

Рудари у Компанији "Боксит" из Милића вјерују да ће успјети да произведу довољне количине руде за купца, с обзиром да је рударска производња кренула са приличним закашњењем.

Оптимизам дијели и предсједник Компаније Рајко Дукић који је изјавио Срни да су рударски капацитети од прије неколико дана у пуном погону.

Он је рекао да је био забринут, јер се никада до сада, од када ради ова компанија, од 1967. године, није десило да имају прекид неколико мјесеци када је ријеч о припремама рудних лежишта.

"Нама свега десет одсто имовине ради на добијању руде и транспорту до купца, а 90 одсто трошкова, запослених и вриједности основних средстава везано је за откривку. Каснимо прилично, али се надам да ћемо надокнадити пропуштено", истакао је Дукић.

Он је додао да је олакшавајућа околност та што "Боксит" има око 100.000 тона залиха руде, које може да испоручује купцу, док не крене озбиљније скидање откривке.

Дукић сматра да је ситуација боља и охрабрујућа након што је и Влада Републике Српске преузела управљање у Фабрици глинице "Бирач" у Зворнику, с циљем консолидације стања у Фабрици, која је "Бокситов" стратешки партнер од 1978. године.Оставите одговор