Боксит поднио тужбу против БХРТ

Компанија "Боксит" из Милића поднијела је, ради заштите пословног угледа и моралног интегритета Компаније и генералног директора Рајка Дукића, тужбу против БХРТ, њеног директора, уредника програма Амарилда Гурића и новинарке Свјетлане Вучетић. Из Компаније данас је саопштено да је тужба поднешена због клевете и увреда изнијетих у емисијама "Црта" од 18. октобра до 1. новембра […]

четвртак, 3 новембра, 2011 / 13:15

Компанија "Боксит" из Милића поднијела је, ради заштите пословног угледа и моралног интегритета Компаније и генералног директора Рајка Дукића, тужбу против БХРТ, њеног директора, уредника програма Амарилда Гурића и новинарке Свјетлане Вучетић.

Из Компаније данас је саопштено да је тужба поднешена због клевете и увреда изнијетих у емисијама "Црта" од 18. октобра до 1. новембра ове године.

"Тужбом је затражена одштета због тога што се државна телевизија, трошећи паре грађана и злоупотребљавајући јавни телевизијски сервис, ставила у улогу истражитеља ратних збиваља на подручју Милића са очигледном намјером да се, кроз монтиране изјаве неопузданих и проблематичних лица, изврши притисак на недлежне органе и правосудни систем и да се таквим поступцима нанесе значајна материјална и нематеријална штета", наведено је у саопштењу.

У милићкој компанији подсјећају да је уредник емисије Амарилдо Гутић, као новинар Федералне телевизије, по тужби "Боксита" и директора Дукића надлежни суд раније правоснажно казнио због изношења неистина.

У "Бокситу" сматрају да је то и разлог због којег сада "користи прилику да на веома прљав начин искаже своје пориве и оцрни све што у Милићима има позитиван предзнак, иствовремено прикупљајући "доказе" да би помогао својој доскорашњој телевизијској кући која се због неистина изнијетих у емисији "60 минута" налази на суду по тужби милићке компаније, наведено је у саопштењу.

У серији прилога који су током октобра емитовани у "Црти", аутори емисије баве се темом ратних дешавања на подручју милићке општине, процесом приватизације у локалним фирмама, са посебни акцентом на приватизацију Компаније "Боксит", те наводну улогу генералног директора ове компаније Рајка Дукића у томе.