Бојић: СДС ће предложити хитне измјене Изборног закона

Српска демократска странка /СДС/ упутиће у парламентарну процедуру по хитном поступку приједлог измјена Изборног закона БиХ, по којима би се пријевремени избори одржани у посљедњој години мандата односили на пуни мандат, најавио је посланик ове странке у Представничком дому парламента БиХ Борислав Бојић. Бојић је оцијенио да за пријевременим изборима постоји велика потреба и да […]

субота, 8 марта, 2014 / 13:11

Српска демократска странка /СДС/ упутиће у парламентарну процедуру по хитном поступку приједлог измјена Изборног закона БиХ, по којима би се пријевремени избори одржани у посљедњој години мандата односили на пуни мандат, најавио је посланик ове странке у Представничком дому парламента БиХ Борислав Бојић.

Бојић је оцијенио да за пријевременим изборима постоји велика потреба и да их грађани желе, за шта треба обезбиједити и техничке услове.

Он сматра да поруке СНСД-а о спремности за пријевремене изборе представљају "лажну храброст". "Стварање услова за одржавање избора је у рукама СНСД-а и коалиционих партнера, али не желе да их створе, јер знају да су изборе већ изгубили", рекао је Бојић на конференцији за новинаре у Бањалуци, наводећи да ће СНСД-ов однос према приједлогу законских измјена показати да ли ова странка жели пријевремене изборе.

Бојић сматра да борци одбрамбено-отаџбинског рата, којих има и у редовима СНСД-а, треба да реагују на покушаје руководства ове странке да "оправдају оно што се не може оправдати у вези са учешћем функционера Градске управе Бањалука Зорана Новаковића у хрватском Збору народне гарде /ЗНГ/".

Он је осудио квалификације СНСД-а у вези са послаником СДС-а у парламенту Српске Вукотом Говедарицом да је дезертер, појаснивши да је Говедарица у вријеме почетка рата имао 16 година.

Коментаришући иницијативу предсједника Народне скупштине Српске Игора Радојичића о утврђивању података о учешћу свих посланика у рату, Бојић је истакао да се то треба утврдити не само за парламентарце, већ за све који обављају најважније функције у Републици.

Бојић је поновио да СДС потпуно разумије реално незадовољство грађана Српске, али да не подржава насилне демонстрације и паљење, већ промјену власти демократским путем на пријевременим изборима.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovaj Bojić je za vreme svog predsjednikovanja SDS u Prijedoru toliko urušio ovu stranku da je pitanje da li je sada i treća stranka po snazi u ovom gradu.Za sve to on je nagrađen poslaničkim mandatom prvo u NSRS,a zatim i u Predstavničkom domu BiH.Ovi iz SDS kao da i ne mare za to.Kao da su vodeća stranka.A Prijedor je veliko biračko tijelo.I sada se riječ SDS u Prijedoru niti čuje niti ko drži do nje.Tako se ne dobivaju izbori gospodo iz SDS.Šta vam je trebalo da pominjanjem vanrednih izbora Dodiku dajete dodatno oružje u ruke.Da li iko od vas ponekad misli bez emocija.Ovaj opet zapjenio hoće vanredne izbore,a Boga moli da do njih ne dođe.

 2. Без измјене закона, сва режимска прича да се не боје пријевремених избора нема смисла. Шта ће дупли избори у једној години, а они никако нису заслужили да дочекају крај мандата у редовној процедури.

 3. NOIR, 08.03.2014. 14:34:05 [107488]
  Овај покушај да се на Говедарицу пребаци афера са
  Зенгом,која је брука СНСД, биједни је покушај љигавог Радојичића који се смучио свакоме нормалном. Гадите ми се!

  Pa, čitavu svoju vladavinu SNSD gradi na konstruisanju, održavanju i podgrijavanju kriza…nikada im ni na pamet nije palo da krize rješavaju…

  Sadašnji predsjednik i potpredsjednik, izokola, već 8 godina, održavaju mogućnost rušenja sopstvene države stalnim izjavama o njenoj ugroženosti…Nije njima na umu da riješe problem tzv. ugroženosti, nego da na ugroženosti grade sopstvene politike…

  Stanje koje je SNSD-u sada najpotrebnije jeste upravo stanje ugroženosti…oni, doslovno, konstruišu krize i tako opstaju/parazitiraju…

  Ako je to uloga vlade; institucija; predsjednika – onda imamo težak problem u razumjevanju toga što bi politika trebalo da bude….

 4. Tačno je da SDS na čelu sa Goveradicom ima mnogo svojih kadrova poslanika, načelnika koji su kao punoletni građani 1993, 1994 godina na vojni poziv zbrisali glavom bez obzira ili u Srbiju na fakultet ili i inostanstva, sve te dezertere treba skinuti sa funkkcija. Nemaju pravo danas biti načelnici opština i posalnici, kao i u svom drugim strankama. Dok su srpski borci danas na evidenciji Zavoda za zapošljavanje ti đilkoši dezerteri koji su tokom rata bili ponoljetni i koji su odbili poziv za vojsku pobjegli u Srbiju na fakultete dezertirali, njihovi vršnjaci su ginuli za Republiku srpsku.

Оставите одговор