Боинг – Ербас: Више, брже, боље!

"Боинг" је престигао компанију "Ербас" по броју испоручених авиона у првом кварталу, након чега би могао да заузме прву позицију по годишњој производњи први пут од 2002. године, показују подаци које је објавила америчка компанија. Европска фирма "Ербас" саопштила је да је број њених испорука повећан за десет процената и у поређењу са првим кварталом […]

петак, 6 априла, 2012 / 13:41

"Боинг" је престигао компанију "Ербас" по броју испоручених авиона у првом кварталу, након чега би могао да заузме прву позицију по годишњој производњи први пут од 2002. године, показују подаци које је објавила америчка компанија.

Европска фирма "Ербас" саопштила је да је број њених испорука повећан за десет процената и у поређењу са првим кварталом прошле године на 131 авион.

Америчка фирма објавила је да је у истом периоду испоручила 137 комерцијалних авиона, што је повећање за 32 одсто у односу на прошлогодишњи резултат.

Оба произвоиђача повећавају производњу авиона средње величне – "боинг 737" и "ербас А320" – који се најбоље продају. Највише поруџбина стиже из Азије.

"Боинг" је пресигао "Ербас" дјелимично захваљујући премијери свог новог модела "787 дримлајнер" крајем прошле године, који представља увећану верзију модела "747".

"Боинг" је испоручио шест продужених авиона "747-8" и пет нових "дримлајнера", направљених од композитног карбонског материјала. Истовремено, "Ербас" је испоручио четири своја највећа авиона "А380", све у јануару и фебруару, а ове седмице је почео да саставља први модел "А350", свој одговор на "787".

Први "А350" биће направљен у фабрици у Тулузу и биће подвргнут статичким тестовима на тлу. Склапање првог "А350" који ће да полети почеће на љето. "А350" би требало да уђе у употребу средином 2014. године.0 КОМЕНТАРА

  1. Da zatražimo otvaranje humanitarnog broja da kupimo našem fireru novi avion? Da oni tamo u Sarajevu puknu od muke! Pa zadužio nas je. Pa kada smo mu kupili helikopterski servis, neka ima i avionski servis.
    Heil unser Firer! Hundert Jahr!
    Organizovati takmičenja u vrtićima , školama, fakultetima, fabrikama, rudnicima, preduzećima , na svim tv pod nazivom Firerovim stazama kriminala.
    Organizovati sletove i nošenje štafete u čast našega firera.