Богданић примио Црвени крст Српске

Поводом обиљежавања Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић примио је данас у свом кабинету делегацију Црвеног крста Републике Српске.

уторак, 8 маја, 2018 / 12:04

Представници Црвеног крста раније данас су на Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Републике Српске породиљама уручили беби пакете.

Министар Богданић се захвалио Црвеном крсту Републике Српске на активизму и подстицању хуманитарних вриједности у друштву и нагласио потребу укључивања што већег броја младих у ову организацију.

Представници Црвеног крста Републике Српске информисали су министра Богданића о активностима у протеклој години и активностима поводом Недјеље Црвеног крста. Активисти Црвеног крста су нагласили да је у току наградни конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова ученика основних и средњих школа под слоганом"Дијели са другима оно што те чини сретним". Такође, у току Недјеље Црвеног крста посебна пажња посветиће се активностима које ће се проводити у циљу омасовљења чланства и повећања броја чланова и волонтера Црвеног крста.

Млади ће поставити штандове на градским улицама и трговима, тржним центрима гдје ће продавати грађанске маркице, демонстрирати показне вјежбе из прве помоћи упознавати пролазнике са историјатом и улогом Црвеног крста. Млади такође проводе и оне активности које имају карактер сабирних акција по школама и мјесним заједницама, (такмичења, учешће на конкурсима, уређење кутка у школама , уређење школа и околине, посјета старим и изнемоглим итд.). У Недељи Црвеног крста организоваће се и акције добровољног даривања крви.