Блекбурн 2 у Индији

Власници енглеског Блекбурна објавили су да ће отворити фудбалску академију и пратећи клуб у својој матичној земљи Индији. „Отварићемо академију и изградићемо стадион у Пуни. Све ће бити спремно за годину и по до двије”, рекао је Б. Балаџи Рао, директор живинске компаније Венки и један од власника клуба. Рао је рекао да ће се […]

петак, 8 јула, 2011 / 12:13

Власници енглеског Блекбурна објавили су да ће отворити фудбалску академију и пратећи клуб у својој матичној земљи Индији.

„Отварићемо академију и изградићемо стадион у Пуни. Све ће бити спремно за годину и по до двије”, рекао је Б. Балаџи Рао, директор живинске компаније Венки и један од власника клуба.

Рао је рекао да ће се клуб звати Блекбурн Роверс Пуна и да ће играти у индијској професионалној Ај-лиги.

„Желимо да покренемо тим који ће се заснивати на играчима из академије, која ће бити вођена исто као и Блекбурнова. Играчи ће, дакле, почињати са 11-12 година и вјежбати са тренерима из Блекбурна”, објаснио је он.

Планира се и пријатељски меч Блекбурна и локалног клуба за 22. јул.

Рао није хтео да прича о именима у овом прелазном року.

„Тражимо доброг нападача и доброг везног играча. Британски медији направе велики притисак кад год се помене неко име, тако да нећу сада ништа да говорим”, рекао је Рао.

Венки је прошле године купио Блекбурн за 46 милиона фунти и тако постао први индијски власник неког клуба из Премијер лиге.