Блекбери добио нови оператини систем

Канадска компанија РИМ (Research in Motion) представила је нову верзију оперативног система за свој чувени мултимедијални мобилни телефон Блекбери – ОС 6.0. У новом систему акценат је стављен на тактилне функције, што би требало да омогући тржишну конкурентност Блекцкбери телефона у односу на његове ривале – АјФон компаније "Епл" и "Моторолин" телефон Дроид. Један од […]

среда, април 28, 2010 / 20:03

Канадска компанија РИМ (Research in Motion) представила је нову верзију оперативног система за свој чувени мултимедијални мобилни телефон Блекбери – ОС 6.0.

У новом систему акценат је стављен на тактилне функције, што би требало да омогући тржишну конкурентност Блекцкбери телефона у односу на његове ривале – АјФон компаније "Епл" и "Моторолин" телефон Дроид.

Један од главних руководилаца РИМ Мајк Лазаридис, окарактерисао је ОС 6.0 као једно од највећих побољшања унијетих у Блаекбери последњих година.

Лазаридис је истакао да је циљ РИМ-а да сви његови уређаји функционишу под системом ОС 6.0, признајући да ће за то инсталирање бити потребан дужи временски период.

РИМ је, истовремено, објавио и лансирање нових верзија својих "паметних" телефона Бболд и Перл.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *