21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Блек хок даун: Амерички хеликоптер срушио два семафора у Букурешту

Након што су исти хеликоптери обрукали војну вјежбу на Мањачи, почевши је без команде, исти таква хеликоптер "црни јастреб" који припада војсци САД извршио је данас принудно слијетање на улицу у Букурешту, оборио два семафора и изазвао застој саобраћаја, али није било жртава.

четвртак, 15 јула, 2021 / 17:22

Хеликоптер је био дио групе од шест оваквих летјелица које су увјежбавале наступ поводом обиљежавања Дана Ваздухопловства Румуније и окончања румунске војне мисије у Авганистану 20. и 21. јула.

Снимци које су направили очевици приказују да је хеликоптер нагло изгубио висину и летио ниско изнад аутомобила прије него што се спустио на оближњу раскрсницу коју је полиција рашчистила.

Хеликоптер је послао сигнал да има техничке проблеме, саопштила је саобраћајна полиција.

Румунија, која је члан НАТО савеза од 2004. године, је домаћин центра команде Алијансе и једне америчке станице са балистичким ракетама.

Амбасада САД саопштила је да "сарађује са румунским партнерима на рјешавању ове ситуације" и да ће накнадно објавити више информација.

На лицу мјеста су представници војног тужилаштва, а саобраћај ће бити обновљен након што хеликоптер буде уклоњен.