Блатерова подршка зимском мундијалу

Предсједник Свјетске фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер снажно је данас подржао идеју да се Свјетско првенство 2022. године у Катару помјери за зиму. Блатер је гостовао на Азијском купу у Катару и том приликом је рекао да би играче требало поштедити великих врућина у овој пустињској држави. "Морамо да играмо у најадекватнијем периоду да бисмо […]

субота, јануар 8, 2011 / 10:51

Предсједник Свјетске фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер снажно је данас подржао идеју да се Свјетско првенство 2022. године у Катару помјери за зиму.

Блатер је гостовао на Азијском купу у Катару и том приликом је рекао да би играче требало поштедити великих врућина у овој пустињској држави.

"Морамо да играмо у најадекватнијем периоду да бисмо одржали успјешно Свјетско првенство. А да бисмо имали успјешно Свјетско првенство, потребно да је да заштитимо глумце, играче који ће наступити, што значи да играмо на зиму", рекао је Блатер у Дохи.

Слична ствар је урађена и са овогодишњим Азијским купом, који се обично игра на лљето.

Катар је у децембру добио организацију Мундијала 2022, иако су постојала страховања да температуре веће од 40 степени представљају озбиљан здравствени ризик.

Одмах послије избора, неколицина високих фудбалских функционера, међу којима су члан Извршног комитета Фифе Франц Бекенбауер и предсједник Уефе Мишел Платини, подржало је ову идеју.

Једини противници ове идеје су велики европски клубови, који се плаше да ће зимски Мундијал изазвати хаос у њиховим првенственим календарима. Међу противницима су се јавно огласили Милан и Барселона.Оставите одговор