Благајнички записи: Влада се задужила за 27 милиона

Емисијом благајничких записа на Бањалучкој берзи Република Српска се задужила за још 27 милиона марака (око 13,5 милиона евра). Влада РС је саопштила да је планирани износ емисије од 27 милиона КМ реализован у цјелости, а да је аукција закључена по јединственој равнотежној цијени од 98,6 КМ по запису. Те дужничке хартије од вриједности издају […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 17:51

Емисијом благајничких записа на Бањалучкој берзи Република Српска се задужила за још 27 милиона марака (око 13,5 милиона евра).

Влада РС је саопштила да је планирани износ емисије од 27 милиона КМ реализован у цјелости, а да је аукција закључена по јединственој равнотежној цијени од 98,6 КМ по запису.

Те дужничке хартије од вриједности издају се ради обезбјеђења финансирања буџета Републике Српске.

Остварена каматна стопа коју доноси постигнута дисконтна цијена износи 2,85 посто.

Тражња је била 3.601 запис, номиналне вриједности десет хиљада марака, што представља 35,5 милиона КМ.

Премијер РС Александар Џомбић изјавио је да су благајнички записи дио финансија ентитета јер је извор финансијских средстава РС комбинација средстава од Европске комисије, Међународног монетарног фонда (ММФ) и тржишта хартија од вриједности.

“Влада Републике Српске спроводи оно што је у економској политици и што је саставни дио буџета Српске”, рекао је Џомбић новинарима у Бањалуци.0 КОМЕНТАРА

  1. Паметна економска политика. Боље пунити буџет задужењем, него сад развијати привреду па га пунити из привреде. Нека неке будуће генерације мисле о привреди. Неке генерације које ће бити паметније да изаберу бољу власт. Ове генерације су за шишање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *