БЛ: Опростили се од Мек бургера који се није распао двије године

У Господској улици у Бањалуци, одржан је симболичан протест Удружења грађана, чиме је указао на неопходност укидања Мек Доналдса, који је, како кажу, на велика врата ушао у Бањалуку. Циљ им је да покажу да није све сјајно како изгледа, да храна није доброг квалитета како је они представљају, као и да је однос према […]

субота, фебруар 21, 2015 / 20:15

У Господској улици у Бањалуци, одржан је симболичан протест Удружења грађана, чиме је указао на неопходност укидања Мек Доналдса, који је, како кажу, на велика врата ушао у Бањалуку.

Циљ им је да покажу да није све сјајно како изгледа, да храна није доброг квалитета како је они представљају, као и да је однос према радницима био неквалитетан и израбљивачки.

Осим тога, напомињу и огромну експлоатацију шума, која је и довела до глобалног затопљавања.

У заштитним одијелима и маскама, који представљају својеврсну пародију на униформе против радијације, студенти Технолошког факултета Универзитета у Бањалуци су пролазницима представили хамбургер који је купљен 17. новембра 2012. године, у ноћи када је отворен ресотран МцДоналдса.

“Исте вечери смо купили бурек и ћевапе и посматрали смо биохемијске промјене које се дешавају на храни. И док су бурек и ћевапи након седам дана почели да се распадају и да смрде, хамбургеру се то ни до данас није догодило. Он је и данас “жив”, као што може да се види. Остали смо запањени када смо видјели да се процес разградње, примјетан на буреку и ћевапима, а који се мнанифестује кроз појаву плијесни и буђи, уопште не појављује на хамбургеру”, рекла је Душла Кудра.

Она је додала да купљени хамбургер током двије године уопште није почео да смрди и да је то одличан показатељ да састојци који се у њему налазе не могу бити природног поријекла.

“Захвални смо грађанима Бањалуке што су се одупрли овој глобалној корпорацији и што су, упркос свему, остали привржени традиционалним јелима. Исто смо урадили и када је МцДоналдс отваран, јер су многи помислили да је добро што у Бањалуку долази нешто велико и познато, а ми смо хтјели да покажемо и другу страну те медаље”, додала је Кудра.0 КОМЕНТАРА

 1. Ево, наша паметна дјеца, наравно они одговорно и стручно доказују шта нам ГМО бизнисмени спремају и чиме нас трују.

  Управо оно што и мислим урадили су данас студенти Технолошког факултета.

  Неки дан еколози на Сутјесци.

  Млади треба да уче, живе, баве се спортом, али да се кроз студентске организације и друга Удружења, буне, да покажу политичарима да мисле о себи, својој будућности и нажалост да штите своје прегажене родитење.

  Не мораш бити у партији да мислиш, напротив, бјежите из партија,шта ће вас тамо 100.000 у лажном члансту.

  Неће бити посла у влади и на локалу, пола је и тамо вишка, лажу вас, буните се, борите се против свеопште блокаде мозга кроз школство и медије.

  Онај ко очекује да му то ураде политичари и партије које су уништиле привреду, покрале природне ресурсе, оставиле без посла њихове родитеље, такав млади човјек сигурно нема будућности

  Поздрав

Оставите одговор