БЛ донатори: Обновимо и неко игралиште које није у центру града?

У само сат времена преко 50 грађана МЗ Обилићево потписало је иницијативу за обнову игралишта у улици Марка Краљевића. Фронтал.СРБ се придружује настојању да се буџет троши за шта је и намијењен.

петак, 4 августа, 2017 / 19:10

На адресу Фронтал.СРБ стигло је писмо у име иницијативе групе грађана, који траже да се обнови игралиште у поменутој улици и насељу. У њему стоји:

Мјесто планирано за генерацију која расте тренутно више користи проблематичним друштвеним категоријама, а пријетња је за здравље дјеце.

На игралишту се могу видјети уништене уличне свјетиљке, поломљене и захрђале вртешке, клацкалице и љуљашке, те разбацано смеће (доминирају опушци и лимена амбалажа од алкохолних пића, медицинске шприце).

Полицијске интервенције на спорном игралишту су готово свакодневица.

Донатори обнављају и сами игралишта бирају

Фронтал.СРБ сазнаје да је обнављање игралишта на трошак донатора, које је у сарадњи са новом администрацијом Игора Радојичића заживјело у неким насељима у центру Града Бања Лука, формулисано тако да се добротворима оставља на избор која ће игралишта обновити, те они иста бирају по свом нахођењу. Буџет неке заједнице и постоји зато да би градили или обнављали објекте или установе које служе на добробит свима, а посебно оним најмлађима.

Овај текст стога има намјеру да потакне надлежне да смисао удруживања људи и јесте демократска заштита обичног човјека од самовоље богатих и моћних појединаца, те ћемо наставити да пратимо ову иницијативу.

Наши репортери су посјетили предметно игралиште и увјерили се да је у врло лошем стању, без адекватне расвјете и са у најмању руку поломљеним и похабаним реквизитима за играње, гдје посебно у око упада да не постоји ни један тобоган, као архетипско обиљежје једног дјечјег игралишта.

Сада је на потезу градска управа.