БК Славија обиљежила пола вијека постојања

Свечаном академијом, у Народном позоришту Републике Српске, у Бањалуци је синоћ обиљежено 50 година постојања боксерског клуба Славија и 20 година од оснивања Боксерског савеза РС. У пола вијека постојања боксерски клуб Славија створио је бројне легенде попут Драгана Батара,Радована Бисића, Маријана Бенеша, Антона Јосиповића. Златна олимпијска медаља Антона Јосиповића из Лос Анђелеса, 1984. године, […]

уторак, 23 октобра, 2012 / 11:24

Свечаном академијом, у Народном позоришту Републике Српске, у Бањалуци је синоћ обиљежено 50 година постојања боксерског клуба Славија и 20 година од оснивања Боксерског савеза РС.

У пола вијека постојања боксерски клуб Славија створио је бројне легенде попут Драгана Батара,Радована Бисића, Маријана Бенеша, Антона Јосиповића.

Златна олимпијска медаља Антона Јосиповића из Лос Анђелеса, 1984. године, један је од догађаја који су обиљежили не само клупску историју, него и историју Бањалуке и бивше Југославије.

Јосиповић је рекао да је тек након 28 година свјестан колики значај има овај трофеј и додао да му је олимпијско злато обиљежило спортску каријеру, и цијели живот.

На свечаној академији почаст је указана и покојном тренеру клуба, Средоји Зекановићу, који је сворио многе боксерске величине.

Златну повељу, која носи име Средоја Зекановић, а додјељује се, како је истакнуто, за спортску несебичност и ентузијазам, добили су српски члан Предсједништва Бе и Ха и почасни предсједник боксерског савеза Српске и Славије, Небојша Радмановић и градоначелник Бањалуке, Слободан Гаврановић.

Поводом 50 година постојања, боксерски клуб Славија издаће и пригодну монографију у којој ће се присјетити свих оних који су били уз клуб у његовој дугој историји.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор