Бјелица: И градоначелник и предсједник скупштине И. Сарајева биће из СДС

Градоначелник и предсједник Скупштине града Источно Сарајево биће из СДС-а, а имена ће бити усаглашена на сједници Градског одбора ове странке у недјељу, 10. марта, рекао је Срни високи функционер СДС-а Милован Бјелица. Бјелица је истакао да ће конститутивна сједница Скупштине града Источно Сарајево бити одржана у понедјељак, 11. марта, када ће бити изабрано ново […]

среда, март 6, 2013 / 12:28

Градоначелник и предсједник Скупштине града Источно Сарајево биће из СДС-а, а имена ће бити усаглашена на сједници Градског одбора ове странке у недјељу, 10. марта, рекао је Срни високи функционер СДС-а Милован Бјелица.

Бјелица је истакао да ће конститутивна сједница Скупштине града Источно Сарајево бити одржана у понедјељак, 11. марта, када ће бити изабрано ново градско руководство.

Он није желио да говори о именима кандидата, истичући да ће то бити прецизирано у недјељу на сједници Градског одбора СДС-а.

У новој Скупштини града Источно Сарајево СДС има већину са 16 од укупно 31 одборника, док ПДП има пет, СНСД-а седам и по једног "Покрет за наш град Пале", НДС и Српска радикална странка "Др Војислав Шешељ".

ПДП-у, који је у коалицији са СДС-ом у свим градским општинама, осим у Источном Новом Сарајеву, понуђено је мјесто замјеника градоначелника, потпредсједника Скупштине и начелника једног одјељења.

Скупштина града Источно Сарајево има 31 одборника, а од тога општина Пале даје осам, Источна Илиџа и Соколац по шест, пет даје Источно Ново Сарајево, а по три одборника дају Источни Стари Град и Трново.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор