Бизнис парк у Бањој Луци шири руке

НОВИ САД – Владимир Дамјановић, шеф сектора за маркетинг, едукацију и информационе технологије у бањолучкој Градској развојној агенцији, позвао је у Новом Саду све заинтересоване компаније и фирме из Србије да отворе своје погоне и представништва у будућем бизнис-парку у Бањој Луци. "Бизнис-парк биће у функцији за најдуже шест мјесеци, а оно што се већ […]

уторак, 26 октобра, 2010 / 18:50

НОВИ САД – Владимир Дамјановић, шеф сектора за маркетинг, едукацију и информационе технологије у бањолучкој Градској развојној агенцији, позвао је у Новом Саду све заинтересоване компаније и фирме из Србије да отворе своје погоне и представништва у будућем бизнис-парку у Бањој Луци.

"Бизнис-парк биће у функцији за најдуже шест мјесеци, а оно што се већ сад може рећи је да ће фирме које у њему отворе своје погоне или представништва, земљиште и комуналне накнаде добити по цијенама које су далеко повољније од тржишних", рекао је Дамјановић Срни на Међународном сајму "Инвестекспо", који је данас почео у Новом Саду.

Он је додао да тај парк својим атрактивним положајем и техничким рјешењима ни по чему не заостаје за сличним у Европи.

"Парк има своју путну, телекомуникацијску и водоводну мрежу, електроснабдијевање и јавну расвјету, топлотну енергију, систем одвођења отпадних вода са одвојеним фекалним и оборниским водама, службе односно мјеста за одлагање отпада", навео је Дамјановић.

Осим града Бањалуке на "Инвестекспу", из РС на новосадском сајму учествују и представници Бијељине, Лакташа и Братунца.

Међународни сајам "Инвестекспо" данас је отворио предсједник Владе АП Војводине Бојан Пајтић у присуству потпредсједника Владе Србије Млађана Динкића.

У оквиру манифестације одржава се и Пети међународни сајам инвестиција и некретнина, као и 19. међународни сајам енергетике са одрживим развојем.

На Сајму инвестиција и некретнина више од 220 инвестиционих пројеката представиће 54 локалне самоуправе из цијеле Србије.

Током три сајамска дана у Мастер центру Новосадског сјама биће одржано 14 стручних скупова, предавања и међунардни форум на актуелне теме инвестиција и енергетике.

На Сајму инвестиција и некретнина присутбне су привредне делегације из Аустрије, Финске, Мађарске, Пољске, Португалије, Словачке и Словеније.

(Срна)Оставите одговор